avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare in fata ferestrei de locuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare in fata ferestrei de locuit

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat o locuinta la demisolul unui bloc nou construit.Dezvoltatorul vazand ca nu am masina mi-a promis ca va pune un gard la 1 m distanta de fereastra pentru a-mi asigura intimitatea. Mentionez ca am fost primul locatar in bloc si nu aveam de unde sa stiu ce va urma. Pe masura ce s-au mai mutat alti locatari au inceput sa parcheze masinile in fata blocului , in fata ferestelor mele, pana langa fereastra spunand ca dezvoltatorul asa le-a spus ca acolo este parcare. Conform ordinului 119/04.02.2014 emis de Ministerul Sanatatii parcarea autoturismelor la o distanta mai mica de 5 m de ferestrele de locuit este ilegala. Intre blocul meu si cel de vis-a-vis este o distanta mica mai mult alee decat drum si in acte se numeste drum de servitute. Eu fiind deranjata de parcarea autoturismelor pana in fereastra locuintei mele am plasat o jardiniera mare in fata ferestrei astfel incat parcarea sa nu se mai faca la o distanta mai mica de 1 m de ferestre. Vecinii care au masina sant deranjati de masura mea si spun ca am ocupat abuziv acel spatiu prin amplasarea jardinierei. Pe baza ordinului mai sus mntionat, am depus o sesizare la politia locala a sectorului 3 Bucuresti, de care apartin, au fost 2 politisti sa vada despre ce e vorba, cu mine nu au discutat, am aflat ulterior ca au fost, si ei spun ca fiind proprietate privata nu pot sa intervina. Intrebarea mea este unde sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme. Daca am dreptate ca aceasta parcare este ilegala cine poate sa intervina? Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare ilegala mariacoman mariacoman Buna seara. Doresc si eu o informatie. M-am mutat intr-un bloc nou construit, la demisol. Vecinii parcheaza masina pana in fereastra la mine desi stiu ca ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)
Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit sim92 sim92 Vă rog frumos să-mi spuneți, în acord cu legislația existentă (Legea locuinței, Normele de igienă și sănătate publică etc.), ce se înțelege, cum ... (vezi toată discuția)