avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul de bani personali
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul de bani personali

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca un PFA care-si desfasoara activitatea in regim de taxi (taximestrist independent) are obligatia constituirii Registrului de bani personali potrivit Ordinului 513/2015.
Cel mai recent răspuns: petrescu alina , utilizator 23:06, 13 Mai 2015
Da, potrivit OUG 28/1999:

(12) Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligaţi:

i) la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens. Orice sumă de bani înregistrată în plus faţă de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru, nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali. Modelul, conţinutul registrului de bani personali, precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Normele la OUG 28/1999 precizeaza ca:

Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin agenţi economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.

Puteti sa faceti unul dintr-un caiet A4, nu trebuie sa dati suma de 25 lei, care vad ca se solicita deja.
mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registul de bani personali blue_eyes blue_eyes Daca o educatoare care lucreaza intr-o gradinita particulara, nu are nici un contact cu casa de marcat sau cu banii care se incaseaza, este obligata sau ... (vezi toată discuția)
Bani personali Adriana01 Adriana01 Trebuie sa mai declar banii personali la intrarea in tura daca de la 1.06 s-a schimbat legea? (vezi toată discuția)
Registrul de bani personali firma de distributie ionela11 ionela11 Buna ziua! Registrul de bani personali trebuie tinut si pentru firmele de distributie produse alimentare? Trebuie pentru fiecare punct de lucru notificarea? ... (vezi toată discuția)