Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta Vechime pt Casa de Pensii

Pentru un muncitor angajat in perioada 1985 - 1991, am gasit, in statele de plata ale societatii, un spor de vechime de 3% respectiv de 6 %. (probabil a trecut de la 3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 3-5 ani la 6% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 5-10 ani)

Ce temei legal ar trebui sa contina Adeverinta pentru Casa de Pensii, pentru acordarea acestui spor de vechime ? #-o

Multumesc. :))
Cel mai recent răspuns: IulianRD , utilizator 12:23, 7 Mai 2015
Pentru sporul de vechime nu este nevoie sa eliberati adeverinta.

HG nr. 257/2011 - Normele de aplicare a Legii nr.263/2010:

ANEXA 15
la norme

SPORURILE, INDEMNIZAŢIILE ŞI MAJORÃRILE DE RETRIBUŢII TARIFARE
care, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001,
au fãcut parte din baza de calcul a pensiilor şi care se
utilizeazã la determinarea punctajului mediu anual

I. Sporul de vechime în muncã:
1. Pentru perioada anterioarã datei de 1 aprilie 1992, sporul de vechime în muncã se calculeazã automat, potrivit prevederilor art. 165 alin. (3) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, în consecinţã, nu este necesarã dovedirea acestuia prin adeverinţe.
2. Pentru perioada de dupã 1 aprilie 1992, sporul de vechime utilizat este cel înregistrat în carnetul de muncã sau dovedit cu adeverinţe.
Deci, este suficienta Cartea de Munca.
Multumesc.=D>
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legal spor vechime. solov solov Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cadrul legal acordarii sporurulir de vechime , am lucrat in perioada 1971-2013,la dosarul de pensie am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ancfd ancfd Buna ziua, Lucrez din 1978,va rog sa-mi spuneti pentru ce perioada am nevoie de adeverinta cu sporul de vechime la dosarul de pensionare. Arhiva e in ... (vezi toată discuția)
Plata sporului la pensie ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Tatal meu a iesit la pensie in anul 1994 la limita de varsta. insa nu ia fost calculat in pensie: sporul de 15% conform legea 57/1974 art. 72 ... (vezi toată discuția)