avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stricaciuni produse de cainele vecinului- unde ma pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stricaciuni produse de cainele vecinului- unde ma pot adresa?

Un vecin are un ciine . Acest ciine este tot timpul dezlegat . Acesta intra in curtea mea , si imi produce stricaciuni. Nu papa gaini etc , deoarece nu am . Este o casa de vacanta . Strica flori . Am rugat vecinul sa lege ciinele . Acesta nu vrea , iar situatia persista . Unde trebuie sa ma adresez : politie sau primarie ?
Formulati plangere in temeiul disp NCC
Art. art. 1375
„Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.

da.....instanta.....
Puneți gard sau reparați-l pe cel existent. Așa evitați și dispute inutile cu vecinii.
pe o distanta de 150 m ??........sa fim seriosi ...totusi inafara de instanta nu exista alta varianta ?
NCC Art. 561

Dreptul de îngrădire

Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate.

Alte discuții în legătură

Cainii vecinilor pe proprietatea mea ised8u ised8u Buna seara. De curand m-am mutat intr-o casa, dintr-o zona rurala, suburbie a unui oras mare. Un vecin de al meu(casa lui e la vreo 100 de m) are 2 caini ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un vecin care si-a facut un grajd langa mine, tine ... Claudiuvs22 Claudiuvs22 Buna ziua, am un vecin care sia facut un grajd langa mine, tine capre ,cai , pasari, toate sunt lasate sa mearga libere prin curte , gradina si strada, cu 2 ... (vezi toată discuția)