avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul de bani personali
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul de bani personali

PFA trebuie sa aibă registru de bani personali?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:04, 10 Mai 2015
Prin OG nr. 91/2014 dispune

Art. 1.

(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le înmâneze clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factura.

Operatorii economici care detin case de marcat electronice intocmesc registrul cu bani personali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul de bani personali pfa nico82 nico82 Buna ziua! PFA fara salariati,utilizeaza casa de marcat trebuie sa intocmeasca registrul de bani personali? (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari - registrul de bani personali sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Asociatiile de proprietari trebuie sa tina un registru de bani personali ? (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa avas avas Buna ziua, Am 2 intrebari: 1.PFA-ul trebuie sa detina obligatoriu casa de marcat? 2.La un magazin mai este obligatoriu registrul pentru banii ... (vezi toată discuția)