avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

am divortat din data de 10 februarie anul acesta la notar si s-a convenit ca tatal sa plateasca o pensie alimentara lunara de 300 ron, pe care el refuza sa o plateasca si imi spune de cate ori ne intalnim ca nici nu o va plati vreodata, si ca nu am ce sa-i fac.
Mentionez ca nici cu altceva nu ma ajuta in cresterea copilului, vina sa o vada fara o ciocolata sau eu mai stiu ce, dar are pretentii la programul de vizita sa si-l exercite in functie de cum este el liber, sau cand are el chef chiar daca exista un program stipulat .Nu vreau sa ii iau dreptul de a avea legaturi cu fata, dar totusi nici sa ma ia de fraiera nu imi convine.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:50, 13 Mai 2015
Mergeti cu acea conventia la executor, ii infiinteaza poprire pe salariu si va plati silit daca de bunavoie nu vrea.
Nu ii permiteti vizitarea decat in orele si zilele stipulate in conventie, daca asa va doriti. In felul acesta va avea si copilul un program previzibil si dvs la fel.

Daca nu isi achita obligatiile apelati la un executor sau formulati o plangere penala pt abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare aceeasi_doe aceeasi_doe Am o fetita dintr o casatorie pentru care trebuie sa platesc pensie alimentara,fetita cu care vorbesc din cand in cand pe o retea de socializare(cand are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ariella ariella buna ziua! Sunt divortata prin comun acord, avand un copil care locuieste cu mine.De curand ne-am mutat in alt oras.Fostul sot refuza sa mai plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, hartuire alecsandra2006 alecsandra2006 buna ziua, am urmatorul caz: sunt divortata din anul 2010 am un copil care mi-a fost incredintat mie cu tutela. hotararea judecatoreasca este definitiva si ... (vezi toată discuția)