avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariata aflata in concediu medical toata luna poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariata aflata in concediu medical toata luna poate beneficia de prima cu ocazia Pastelui?

Salariata se afla in concediu postnatal toata luna aprilie. Cu ocazia Pastelui angajatorul a acordat prime care sunt avantaje de natura salariala si se trec pe stat. La generarea decl. 112 am primit atentionare " Nu exista zile lucrate in conditii de munca normale si exista sume" din cauza aceste prime.
Este corect ca salariata sa poata beneficia de aceasta prima?
Care este regimul acesteia d.p.d.v al contributiilor datorate? Nu se datoreaza somaj pentru aceasta suma? Tinand cont ca programul ia in considerare doar aceasta suma ca si venit, se aplica deducerea de 250 lei si nu mia calculeaza impozit. Este corect? sau ar trebui datorat impozit pe aceasta suma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:59, 26 Mai 2015
Art.49 C.mun.
....
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....

Asadar, salariata respectiva poate beneficia de anumite drepturi chiar daca are c.i.m. suspendat, daca aceste drepturi sunt prevazute prin contract colectiv de munca aplicabil, prin contractul individual de munca sau prin regulamentul intern al angajatorului.

Ce cadouri de Paste puteti oferi angajatilor si care este regimul lor fiscal?
www.avocatnet.ro/content/art...
Este o deficienta a D112 faptul ca nu accepta sume de genul primelor daca angajatul este in concediu medical intreaga luna.
Singura solutie este sa completati 1 ora lucrata pentru angajatul respectiv, astfel va calcula contributiile pentru prima acordata.
Nu e chiar corect, dar nici salariatul nu poate fi privat de dreptul la plata sumelor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti pe durata concediului de maternitate pavelcristianionut pavelcristianionut Cand se intra in concediu maternal drepturile banesti ale mamei sunt aceleasi? Ma refer la norma de hrana, norma de echipament si alte drepturi banesti. (vezi toată discuția)
Ajutor banesc nastere copil sandraionita sandraionita buna seara, in situatia in care unui angajat , aflat in concediu ingrijire copil, i se naste un nou copil, acesta poate beneficia de ajutorul banesc ... (vezi toată discuția)
Discriminare Florentinian Florentinian In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii] (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin ... (vezi toată discuția)