avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amezi taxa de drum
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amezi taxa de drum

buna dimineata,
va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii.
In luna aprilie/mai 2012 am efectuat un drum la Constanta fara a plati taxa de drum ( polita veche expirase cu o luna inainte). Am fost " taxat" si la dus si la intors, la dus pe 27 aprilie , la intors pe 1 mai 2012.
Am primit cele doua procese verbale de contraventie si am platit, pentru prima amenda : valoarea amenzii + valoarea tarifului de despagubire ( 28 euro) , pentru a doua amenda : numai valoarea amenzii, fara plata tarifului de despagubire.
Recent , pe 22 mai 2015 am primit de la ANAF o somatie pentru plata a 250 lei, reprezentand cred, suma tarifului de despagubire + penalitati, neplatit atunci.
In acea perioada se discuta foarte mult despre acest "tarif de despagubire" si era considerat de multi un abuz legislativ.
In final stiu ca s-a renuntat la plata tarifului de despagubire dar nu stiu de cand si deasemenea incepad cu ce data.
Va rog sa ma sfatuiti care este calea de urmat:
1. plata sumei inscrisa in somatie
2. contestatia, daca exista calea legala de urmat cu sanse favorabile


multumesc
GNE/25 mai 2015
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 09:52, 25 Mai 2015
Faceti contestatie la executare si invocati nulitatea titlului executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)
Rovinieta, plata tarif de despagubire roxirall roxirall Pe data de 12.07.2012 am circulat fara rovinieta. Ca urmare a acestui fapt pe data de 23.07.2012 am primit acasa o notificare prin care trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cristiancraiu cristiancraiu Buna ziua.Am o nelamurire..am primit un proces verbal cu o amenda pt.vigneta.Toate bune si frumoase pana aici,am platit-o si la 4 ani de zile primesc o ... (vezi toată discuția)