avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto din import - ANAF verifica ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto din import - ANAF verifica proprietarul strain? Trebuie fiscal pentru un intermediar roman care nu apare DOAR in contract?

Problema e in felul urmator:

Un domn, a adus o masina din Franta, masina avand inca actele si numerele din Franta valabile. Pentru a inmatricula masina, printre altele am nevoie de contract vanzare-cumparare.

Am auzit de la cineva din domeniu, care aduce masini din Franta(altul decat vanzatorul in cauza) ca:

1. mai nou ANAF verifica daca in Franta a fost inmatriculata masina pe o firma, ca nu cumva sa fie firma respectiva cu datorii, ca daca are datorii nu o mai inmatriculeaza. Daca e persoana fizica nu verifica nimic. Mi-a spus ca e ceva lege foarte recenta.

2. Daca domnul X care a adus masina e intermediar in contractele de VC, adica exista contract FRANCEZ-X si X-EU, atunci domnul X va trebui sa imi dea certificat fiscal, chiar in cazul in care el nici macar nu a intrat in tara de cand a cumparat masina. Fiindca el nu a inregistrat masina la administratia financiara, deoarece nu doreste sa o inmatriculeze, si masina poate circula inca cu actele de dincolo valabile.

3. Daca aduc masina cu acte valabile de acolo, cu numere normale de Franta, nu pot sa o inmatriculez pentru ca trebuie sa fie radiata pentru export, deci daca un turist francez venit in Romania vrea sa imi vanda masina lui asa ad-hoc, eu nu o sa o pot inmatricula?

Imi puteti spune daca aceste lucruri sunt intradevar valide? In urma a nenumarate cautari pe google, n-am gasit inca raspuns.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina anakyn anakyn cum se poate inmatricula o masina adusa din germania de x, x are contract vanzare cumparare cu germanul, si y a cumparat-o din ro de la x, problema e ca x a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism adus din germania nickylauda nickylauda Buna seara, Va rog sa ma ghidati care sunt pasii cronologici pentru a inmatricula un autoturism adus din Germania (nr de germania). Ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina printr-un intermediar, am nevoie de un sfat bdan87 bdan87 Va salut, in urma cu o saptamana am cumparat o masina SH cu numere franceze printr-un intermediar.Acesta avea la mana un Contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)