avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tarif despagubire CNADR
Discuție deschisă în Executare silită

Tarif despagubire CNADR

Buna ziua,

Am primit din partea unui executor judecatoresc o adresa de executare silita prin care sunt instiintata ca am de achitat 28 euro catre CNADR si inca 397 ron (cheltuiei de executare silita si onorariul executorului judecatoresc). Mentionez ca aceasta instiintare a venit insotita si de o somatie prin care eram anuntata ca trebuie sa achit cei 28 de euro catre CNADR in termen de o zi de la data primirii somatiei, insa nu am luat la cunostinta nicio astfel de somatie pana in acest moment. Plicul a sosit in cutia postala, chiar daca pe acesta era mentionat ca "se va inmana personal", iar pe el exista doua stampile cu data Postei Romane, respectiv 14.05 si 18 .05.2015.
In adresa de executere silita este notat faptul ca cei 28 de eur reprezinta pvcc nr... din data de 12.05.2012!!!!!! Acest proces verbal, de asemenea, nu l-am primit pt ca suma respectiva sa poate fi platita.
In 2012 au exista doua amenzi pt lipsa rovinietei, care au fost achitate si pt care detin chitantele.
M-am documentat cu privire la acesta speta si am citit ca CNADR are la dispozitie 6 luni sa intocmeasca procesul verbal si inca o luna in care sa comunice procesul verbal de amenda, cg OG nr 2/2001. Prin art 13 a fost reglementata prescriptia aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale, iar prin art. 14 a fost reglementata prescriptia executarii sanctiunii amenzii contraventionale.
De asemenea, tariful de despagubire a fost desfiintat de Legea nr 144/2012.

Tinand cont de faptul ca nu am fost instiintata de achitarea taxei de 28 de euro si nici nu am primit somatia despre care va spuneam anterior, ce as putea face pentru a opri procesul de executare silita? Exista vreo modalitate de contestare a felului in care a fost trimisa? (nu a fost inmanata personal, exista doua date ale Postei)?
Referitor la tariful de despagubire de 28 eur care este prescris chiar si termenul de trimitere a adresei este depasit (12.05.2012 - 14.05.2015), ce imi recomandati sa fac?

Multumesc anticipat si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
.
O zi buna!
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa promovati o contestatie la executare fata de actele de executare. Al doilea pas pe care trebuie sa-l faceti concomitent cu primul este sa formulati o plangere contraventionala intemeiata pe OG nr. 2/2001. Toti acesti pasi trebuie facuti in 15 zile de cand ati primit adresa de la executor. Puteti sa incercati, pe baza plangerii contraventionale sa supendati dosarul de executare.
Va multumesc pentru sfaturi.
Contestatia la executare o pot face in nume propriu sau e obligatoriu sa apelez la serviciile unui avocat in acest sens? Unde se depune plangerea contraventionala?
puteti sa faceti demersurile necesare si dvs. Plangerea contraventionala se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază contravenientul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru rovinieta Anpeal Anpeal Buna ziua, In 12. 05. 2011 am fost sancţionat contravenţional cu amendă de 250 Ron pentru că nu am avut rovinieta valabila si am achitat in 24 ore 125 ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)