avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garant imobiliar decedat, urmarit direct fara a fi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garant imobiliar decedat, urmarit direct fara a fi urmarit debitorul, help

Buna ziua, vorbesc cu interes in numele partii,
B.D. mama lui B.O. ; C.I. sotul lui B.O.
B.D. a venit garant imobiliar la un credit de 50.000 euro in urma cu cativa ani in favoarea lui C.I. sotul lui B.O. de care aceasta a si divortat intre timp.
Garantul imobiliar B.D a decedat intre timp, iar un executor a facut toate demersurile impotriva ei(decedatei) o citeaza la proces, si scoate la licitatie apartamentul din iancului 1 de 98 mp la suma de 80.100 euro.(27.05.2015)
Nu a fost urmarit debitorul ci direct garantul ( debitorul este in franta si are un apartement la piata alba iulia+ alte proprietati)
Si doamana B.O. are mai multe proprietati dar consideram ca au facut un abuz urmarind o persoana decedata, mai mult garantul inaintea debitorului.
C.I. a obtinut tutela pana in prezent cand doamna B.O. a preluat intrutotul tutela minorului rezutat din casnicie, C.I. fiind obilgat sa plateasca 700 euro pe luna ptr intretinere, pensie pe care nu a platit-o niciodata.
mentionez ca C.I. a plecat in franta imediat dupa obtinerea creditului, la cateva luni, achitand doar 2800 euro din credit; dupa plecare in franta, B.D. a decedat.
La partajul de la divort , B.O. a convenit sa platesca si datoria lui C.I. printre multe alte partajari; consideram ca si in cazul in care ar fi fost sa trebuiasca sa plateasca B.O care pana acum a fost peste hotare, ar fi trebuit executata silit pe alte proprietati si nu pe apartamentul mamei lui BO, B.D. din Iancului pe care aceasta nu a apucat inca sa faca succesiunea.
Noi vrem sa scoatem acest apartament la vanzare si sa platim creditul in cazul in care nu se poate altfel sau instanta decide ca astfel sa se rezolve.
Datorita faptului ca nu a locuit nimeni de la moartea lui B.D. in apartament s-au acumulat niste datorii la intretinere pe care nu le va acoperi cu siguranta licitatia cu pret scazut, avem toata sustinerea asociatiei de proprietari cu privire la situatia imobilului.
Ce am dori este sa salvam apartamentul de licitatie publica si sa indreptam un eventual abuz.
Va rog sa ne contactati pentru o eventuala colaborare si documentatie.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:22, 26 Mai 2015
Mentionez ca pe parcursul procesului civil a fost citata doamna B.D. , decedata de doi ani, iar doarmna B.O. ( unica mostenitoare ) nu a stiut despre acest proces civil; de curand la sesizarea pentru scoatere la licitatie a fost somata tot doamna decedata B.D.
Ca regula, garantul ipotecar trebuie urmarit. Din ceea ce inteleg, cel care a luat imprumutul a garantat cu un bun al altuia. In acest caz, garantul ipotecar va raspunde cu bunul propriu. Ceea ce trebuia sa faceti dvs era sa aduceti la cunostiinta executorului ca garantul a decedat si trebuie introdusi in dosar mostenitorii. Puteti vorbi cu executorul si sa-i explicati situatia de fapt. Oricum, situatia dvs este complexa. Trebuie sa vorbiti si cu un avocat.
Soluția este să găsiți un cumpărător și, cu acordul creditorului și al executorului să se vândă direct imobilul acestuia, de către executor.

Altfel, vor mai fi vândute 2-3 imobile ale debitorului.

Garantul imobiliar răspunde în solidar cu debitorul și nu are beneficiul discuțiunii, așa că executarea garantului mai înainte de a fi executat debitorul nu este nelegală .
Tocmai pentru ca ei raspund in solidar si ca s-a renuntat la beneficiul de diviziune si discutiune, creditorul sa poate indrepta impotriva oricaruia dintre garanti.
:))Poate nu ați citit cu atenție! Am zis eu undeva contrariul?
Dacă e musai să fim hipercorecți, am putea adauga faptul că garantul ipotecar nici nu are beneficiul diviziunii și discuțiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)