avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale magazin online poate vinde catre persoana fizice?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

magazin online poate vinde catre persoana fizice?

Buna ziua,

Am un SRL si un magazin online pe care vand produse.

Intrebarea mea este daca pot sa vand si catre persoane fizice daca nu am casa de marcat, dar am autorizat Cod CAEN 4791 "Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet". Ce zice noul cod comercial? Mai valabil acest articol:

art. 2 lit. h) din OUG 28/1999
"privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, asa cum a fost modificata de OUG 90/2015, de la aceasta obligatie se excepteaza comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda" ?

Am gasit intr-un articol mai vechi aceste detalii:

Pentru a face incasari fara casa de marcat de la persoanele fizice aveti urmatoarele alternative:
1. Incasarea banilor prin transfer bancar
2. Incasarea banilor prin plata cu cardul
3. Incasarea banilor prin intermediul unei firme de curierat care emite chitanta in baza facturii emise de firma dumneavoastra (firma de curierat are dreptul de a incasa banii cu chitanta urmand sa transfere banii in contul dumneavoastra conform contractului)

Mai sunt valide?

Multumesc frumos,
Gabriel
Eu cred că nu este nevoie de casă de marcat câtă vreme puteți încasa banii în modalitățile menționate chiar de dvs. Dar nu ar fi mai bine să întrebați un contabil, că acesta ar fi mai competent să vă răspundă la întrebarea dvs?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat ii - vanzare online predateodorvlad predateodorvlad buna ziua, este obligatorie casa de marcat daca am un II si un magazin online? (vezi toată discuția)
Casa de marcat szasza szasza Buna ziua Ma lamuriti va rog daca am nevoie de casa de marcat, codul caen este 4791, vand produse online, trimit produsul prin posta sau curier , banii vin ... (vezi toată discuția)