avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autenticitatea unei tranzactii in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autenticitatea unei tranzactii in caz de divort

In 8.12.1997 prin sentinta civila s-a hotarat desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si s-a facut o tranzactie pentru bunurile comune semnata de mine si ex-sotul meu,cum ca el ramane in apartament ,eu primesc jumatate din bani si parasesc casa in 30 zile si ca nu mai avem nici o pretentie unul la altul. El a facut recurs la Tribunal si Curtea de Apel pentru copil, de fiecare data instanta a luat act de tranzactia facuta si dupa 10 luni a ramas definitiva si irevocabila fara alte modificari. Acum dupa 20 ani vreau sa vand casa si am probleme ca am cumparat apartamentul cu numele fostului sot si notarul zice ca eram inca casatorita ,chiar daca primisem sentita de la Judecatorie si eram obligata sa parasesc casa in termen de o luna. Am tranzactie incheiata cu fostul sot, semnata de amandoi, ca nu mai avem nici o pretentie. Mi se pare absurd ca cineva sa zica ca ar putea avea pretentie la casa cumparata de mine. Mentionez ca oricum ex sot este mort si nu poate da nici o declaratie de acest gen in fata notarului. Cu respect va intreb cum pot sa vand casa???
Cel mai recent răspuns: adnana1967 , utilizator 15:16, 5 Septembrie 2017
Buna ziua,
Din pacate notarul are dreptate.
casatoria se considera LEGAL desfacuta din momentul in care sentinta a ramas definitiva.
Pana la acel moment sunteti casatoriti si va trebui sa va judecati cu mostenitorii fostului pentru ca sa ramaneti LEGAL singura proprietar.
nu exista alti mostenitori doar copilul nostru. multumesc
Eu inteleg ca prin acea tranzactie, i-ati lasat fostului sot intregul apartament si dvs ati primit o suma de bani.
Intrebarea e: cum sa vindeti dvs, daca nu mai sunteti proprietara exclusiva a imobilului?
Cred ca doamna a sarit un pas, a omis ca zica ca a cumparat cu acea sulta un apartament si ca de asta e vb in subiect.
Ar trebui sa va adresati instantei cu o actiune in constatare ca e bun propriu, alta cale nu vad daca nu gasiti niciun notar care sa va autentifice actul, poate au dreptate.
In actul cu care ati cumparat ce scrie, casatorita sau nu ?
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
La divort apartamentul in care locuiam impreuna era bunul comun si la divort el a ramas in casa si eu am primit jumatate din valoarea casei. In fata instantei am semnat o tranzactie pentru acest lucru si ca nu mai avem nici opretentie unul de la altul. Sentita s/a pronuntat in decembrie 1997 si eu cu banii primiti + diferenza mi/am cumparat o alta casa. In sentinta s/a hotarat sa parasesc casa conjugala in 30 zile dupa primirea banilor. Trebuia sa/mi cumpar casa ,altfel unde locuiam. Doar ca eu aveam inca numele fostului sot pe buletin. Apoi el a facut recurs pentru incredintarea copilului si a mai durat 10 luni pentru ca sentinta sa fie definitiva si irevocabila. Este absurd sa gandeasca cineva ca el ar avea vreun drept la casa cumparata de mine cu banii dobanditi prin sentinta si un imprumut facut de mine la banca

Alte discuții în legătură

Proprietate apartament catana aurora cristina catana aurora cristina Am cumparat prin notariat in 2007 un apartament in P Neamt cu toate actele legale, dar s-a ivit o problema, fostul sot al propritarei solicita instantei sa ma ... (vezi toată discuția)
Acte notariat catana aurora cristina catana aurora cristina In anul 2007 am cumparat apartamentul prin notariat , dar notara nu i-a cerut proprietarei sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, fapt ce face ... (vezi toată discuția)
Contract de construire incheiat in perioada recursului la divort Grasu_Sorin Grasu_Sorin Buna ziua, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati intr-o problema juridica. Doresc sa achizitionez un apartament si notarul a gasit niste \"probleme\" in ... (vezi toată discuția)