avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea si renuntarea la imobil in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea si renuntarea la imobil in favoarea fratelui

buna ziua !
la 1.03.2015 a decedat tatal nostru ,noi fiind 5 frati(4 fete si un baiat) mama este in viata ,toate ,inclusiv mama vrem sa dam semnatura la succesiune in favoarea fratelui nostru ca mostenitor pentru imobil si terenul afferent .
vreau sa stiu daca exista ceva un act legal prin care doar el sa fie mostenitor ,sotia lui sa nu aiba nici un drept ,si daca putem pune o clauza sa nu vanda imobilul niciodata !
Cel mai recent răspuns: Claudia Petruc , Avocat 19:14, 28 Mai 2015
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii, asa ca sotia nu are nici o treaba cu acest bun.
Nu puteti sa stabiliti nici o clauza prin care fratele sa nu poate vinde intrucat prin renuntarea la mostenire se considera ca nu ati fost niciodata mostenitori.
mostenirea totala reprezinta terenuri si alte imobile,dar voiam sa renuntam in favoarea lui doar la casa asta ,se poate disocia doar casa din mostenire !
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
bw52110, utilizator
Dezbaterea succesiunii (stabilirea mostenitorilor si cotele ce le revin) si partaj succesoral cu iesire din indiviziune, i se atribuie fiecaruia ceea ce veti stabilii de comun acord; se poate si sa iesiti din indiviziune numai cu fratele pe casa si terenul respectiv, urmand ca ceilalti frati impreuna cu mama sa ramana in continuare in indiviziune pe restul bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)
Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)