avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suplinire acord parinte prin ordonanta prezidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suplinire acord parinte prin ordonanta prezidentiala

Buna ziua,am depus cererea de divort in februarie si inca nu s-a stabilit primul termen.In august as dori sa merg impreuna cu minora in varsta de 7 ani in vacanta in afara tarii,insa nu am acordul sotului si nici nu cred ca il voi avea.Intrebarea mea este pot obtine suplinirea acordului prin ordonanta prezidentiala in timp util pentru a face si pasaportul copilului tinand cont de faptul ca mai sunt 2 luni pana atunci?
Multumesc!
Da puteti formula o ordonanta presedintiala, si la primul termen, eventual solicitati transformarea acesteia intr-una de drept comun. Promovand in acest fel actiunea, veti obtine mult mai repede termen. Deci, porniti la drum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei cu un minor kamilla2010 kamilla2010 Buna ziua, Din anul 2010 locuiesc in Franta impreuna cu baietelul meu in varsta de 10 ani si sunt divortata. Minorul este inscris acolo la scoala, pana acum ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor sorana_g sorana_g ce sanse am sa obtin pron Ordonanta Presedintiala suplinirea acordului mamei ptr obtinere pasaport si parasire tara de catre minora, daca minora poarta numele ... (vezi toată discuția)