avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daune morale intr-o contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Daune morale intr-o contestatie executare

Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului executoriu de la judecatorie. Au trecut o suma de... care nu reiese de nicaieri, suma care nici in intampinarea la contestatia mea nu e definita si nici nu fac vorbire despre ea. Pentru ca ma simt hartuit de aceasta firma ce colaboreaza cu acelasi executor ce incalca legea, pot cere acum, cand fac raspuns la intampinarea primita de la EOS KSI ca raspuns la contestatia mea, pot cere daune morale pentru ca sunt hartuit de firma EOS KSI cu sprijinul executorului? Fac mentiunea ca mie mi se opresc bani din salariu pe o executare ce nu are nici titlu executoriu nici investire. In instiintarea catre mine executorul nu a depustitlul executoriu iar firma nu a depus la dosarul de la judecatorie niciun titlu executoriu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:55, 27 Noiembrie 2016
In contestatia la executare, nu puteti cere daune morale.

Dar, dupa rezolvarea contestatiei la executare, in mod favorabil dvs. , veti putea solicita daunele morale pe calea unei actiuni separate.
Mult succes! Sa ne tii la curent.
Si eu sunt intr-o contestatie. S-au gasit sa-mi puna proprire la 3-4 ani de la prescriere.
Astia de la EOS si Kruk nu au pic de bun simt! Ce s-a intamplat cu mine, practic este o tentativa de inselatorie. Ii voi da in judecata dupa ce voi avea castig de cauza cu contestatia.
Buna ziua,
Ii actionati in judecata pentru 'inselaciune' pentru faptul ca dumneavoastra nu va achitati creantele si, in opinia dumneavoastra a intervenit prescriptia dreptului material la actiune ?
Doar intreb..
alexandrualexandru a scris:

Buna ziua,
Ii actionati in judecata pentru 'inselaciune' pentru faptul ca dumneavoastra nu va achitati creantele si, in opinia dumneavoastra a intervenit prescriptia dreptului material la actiune ?
Doar intreb..



Puneti gresit problema!

Fiecare trebuie sa respecte legea: atat creditorul cat si debitorul.

Prescrierea dreptului la actiune, este o sanctiune civila aplicata, in acest caz, creditorului pentru faptul ca nu s-a ingrijit in termen legal de recuperarea de debitului ce il avea de recuperat de la creditor.

Este normal ca fiecare sa se foloseasca (si sa-i foloseasca) de prevederile legii.

Daca nu ar fi asa, daca nu am avea instituitia prescrierii dreptului la actiune reglementat in codul civil, atunci ar insemna ca oricand (adica chiar si peste... 20-30- ... 100 de ani) s-ar trezi cineva ca are de recuperat o creanta.

Nu este normal asa ceva.

Ai incheiat un contract de imprumut, atunci, tu, creditor, nu te culci pe o ureche si astepti debitorul sa iti achite sau nu datoria cand vrea/sau nu vrea, muschiul lui... si te mai trezesti si tu, creditor, din cand in cand, ca balaurul din povesti, si arunci cu "flacari" spre acesta tinandu-l sub teroare o viata intreaga...
alexandru intreaba unde e inselaciunea

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)