avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daune morale intr-o contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Daune morale intr-o contestatie executare

Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului executoriu de la judecatorie. Au trecut o suma de... care nu reiese de nicaieri, suma care nici in intampinarea la contestatia mea nu e definita si nici nu fac vorbire despre ea. Pentru ca ma simt hartuit de aceasta firma ce colaboreaza cu acelasi executor ce incalca legea, pot cere acum, cand fac raspuns la intampinarea primita de la EOS KSI ca raspuns la contestatia mea, pot cere daune morale pentru ca sunt hartuit de firma EOS KSI cu sprijinul executorului? Fac mentiunea ca mie mi se opresc bani din salariu pe o executare ce nu are nici titlu executoriu nici investire. In instiintarea catre mine executorul nu a depustitlul executoriu iar firma nu a depus la dosarul de la judecatorie niciun titlu executoriu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:55, 27 Noiembrie 2016
alexandrualexandru a scris:

Buna ziua,
Ii actionati in judecata pentru 'inselaciune' pentru faptul ca dumneavoastra nu va achitati creantele si, in opinia dumneavoastra a intervenit prescriptia dreptului material la actiune ?
Doar intreb..


Salut! Pare simplu la prima vedere... e ca un imprumut de la un prieten. Te-a ajutat si apoi dupa ce ca nu-i mai dai nimic, ii mai si ceri, eventual ii "furi" si sotia.

Nimic nu e simplu, si totul e relativ!

Nu mi-am mai platit creditele in 2008 din cauza crizei financiare, nu ca m-am apucat de droguri sau ca sunt un nenorocit. Criza exista din cauza unor institutii bancare.
Compania pentru care lucram, a dat faliment, lasandu-ma cu 5 salarii neplatite in valoare de 14.800 RON. Credeti ca-mi mai da mie cineva acesti bani inapoi? Nu.. Se ocupa o casa de insolventa sa apere interesele patronilor si altor hoti. Se ocupa cineva de interesul meu de bun angajat inselat? NU!

Am inceput sa nu mai platesc creditele pentru ca nu am avut un job timp de 8 luni de prin august 2008, iar din prima zi de intarziere, bancile aveau la dispozitie 3 ani sa puna proprire.
In august 2011, in baza vechiului articol 405 din Codul de Procedura Civila al Romaniei sau 705 dupa noul cod de procedura, avea la dispozitie 3 ani sa declanseze procedura.

Au "asteptat" pana in august 2014 cand s-au hotarat sa ma actioneze in judecata si sa obtina prin decembrie 2014 proprirea pe salariu, ce a inceput sa fie aplicata dupa alte 4 luni.

ESTE INSELACIUNE, pentru ca asta stiu de la prietenii ce lucreaza pentru Kruk si EOS. Incearca pur si simplu si le iese tot timpul, pentru ca oamenii nu contesta, nu se mai lupta cu sistemul ticalosit, cu camatarii astia! Ei stiu ca nu mai au dreptul, dar totusi o fac!

Renuntati la moralitati si nu mai confundati banca cu prietenul/familia..
Banca are dobanda, comisioane si mai mult decat tine - legea de partea ei! In plus ea isi asigura creditul tau la asiguratori, asiguratorii la reasiguratori...

Executorul judecatoresc sunt sigur ca stia foarte bine ca datoria era prescrisa. La fel ca si judecatorul... dar traim in Romania..

ASA CA, DA! ... E O TENTATIVA DE INSELACIUNE!
ca nu mai puteti plati ratele e una, ca "prietenul" are tupeul sa va ceara banii inapoi, e alta.
ca dreptul creditorului a cere executarea silita e prescris e una, nu datoria se prescrie.
la fel, credeti gresit ca termenul curge de la ultima plata, el curge de la data scadenta pt fiecare rata in parte, iar daca se declara scadent anticipat, termenul curge de la aceasta data.
e problema dvs daca nu ati contestat iar acum ii numiti hoti.
Am contestat, desigur!
Inselaciunea este prin faptul ca "uita" de legea prescrierii si prin faptul ca nu se mai judeca cererile de executare ci sunt aprobate direct.
In cererile de incuviintare a executarii nu se verifica daca dreptul e prescris sau nu, ci daca exista un titlu executoriu si daca datoria e certa, exigibila.


Instanţa poate respinge cererea de încuviinţare a executării silite numai dacă:

cererea de executare silită este de competenţa altui organ de executare decât cel sesizat;
hotărârea sau, după caz, înscrisul nu constituie, potrivit legii, titlu executoriu;
înscrisul, altul decât o hotărâre judecătorească, nu întruneşte toate condiţiile de formă cerute de lege sau alte cerinţe în cazurile anume prevăzute de lege;
creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă;
debitorul se bucură de imunitate de executare;
titlul cuprinde dispoziţii care nu se pot aduce la îndeplinire prin executare silită;
există alte impedimente prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)