avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare corporala din culpa?

Am provocat recent un accident cu victima(o zi de spitalizare),neacordare de prioritate, politia mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. In procesul verbal mi-am recunoscut vina!
Se poate micsora suspendarea permisului si in ce conditii, am nevoie de permis pentru a profesa in continuare?
Cel mai recent răspuns: tmmihai , utilizator 22:48, 20 Octombrie 2017
Sigur ati inteles bine? pentru vatamare corporala din culpa se intocmeste dosar penal.
Daca persoana vatamata nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale se dispune clasarea, apoi va poate suspenda permisul de conducere pentru 90 de zile.
v_alin a scris:

am nevoie de permis pentru a profesa in continuare?


Asta dumneavoastra trebuie sa cunoasteti mai bine. De obicei este necesar permisul de conducere sau de o dovada inlocuitoare cu drept de conducere pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice.;)

Cel mai probabil a fost clasat dosarul penal si atunci nu se poate reduce perioada de suspendare la 30 zile.

Trebuie clarificat ce este in procesul verbal!

Daca a fost intocmit proces verbal de constatare a contraventiei atunci se poate reduce perioada de suspendare in conditiile indeplinirii prevederilor art. 221/hg1391.

oug195
Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

HG1391-reg. aplic. OUG195
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
cyan, moderator
Aveti dreptate, sa intocmit dosar penal pentru vatamare corporala! Intrebarea mea este daca dupa clasare, se poate reduce perioada de suspendare de la 90 de zile?
Cum s-a finalizat la tine ? ....sunt in aceeasi situatie, nici o zi de spitalizare a partii vatamate, fara plangere penala si fara certificat IML. Am primit clasarea cauzei si imi vor da 90 zile de la rutiera.....tu ai reusit sa reduci perioada dupa examen ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis, pv gresit florinsima florinsima buna ziua!mi-a fost retinut permisul de conducere,pt.90 zile,deoarece mi-a iesit alcoolemie 0,25.in procesul verbal este gresit cnp.ce pot face,care sunt ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Reducere perioada de suspendare manucristina23 manucristina23 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sotului i-a fost suspendat carnetul de conducere pe o perioada de 90 zile. A avut un accident de circulatie soldat cu ... (vezi toată discuția)