avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din Romania copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din Romania copil minor

Este posibila iesirea din Romania a unui copil de 3 ani doar cu mama sa, fara acordul tatalui. Parintii sunt divortati, iar prin hotarare copilul a fost incredintat mamei, tatal avand program de vizite. Mama locuieste momentan in Anglia si copilul a ramas in Romania cu bunicii, iar acum doreste sa il ia cu ea.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:59, 2 Iunie 2015
ce scrie exact in hotarare ? Nu cred ca i-a fost incredintat mamei, copilul avand 3 ani, iar ncc a intrat in vigoare de aproape 4.
Din punctul meu de vedere, va trebui declaratie notariala a tatalui ca este de acord ca minorul sa paraseasca tara.
Daca nu vrea, mama poate solicita in instanta acest acord.
De cat timp sta copilul la bunici? Pana la acord de iesire din tara, sa nu se trezeasca mama ca tatal introduce cerere de schimbare a domiciliului copilului la el... dat fiind ca mama nu sta cu copilul si nu se ocupa, zilnic, de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori catalinlg catalinlg spuneti-mi va rog ce acte imi trebuie la iesirea din tara in cazul in care imi trimit copilul in ungaria cu bunicii? sunt tatal copilului si in urma ... (vezi toată discuția)