avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Produse contrafacute amenda de la vama si titularul ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Produse contrafacute amenda de la vama si titularul drepturilor de autor

buna ziua,

ma confrunt cu o problema mare , am facut gresala de a cumpara niste embleme VW de roti care au venit in 2 colete iar cantitatea de 50buc /per colet
Coletele au fost retinute de vama pe motiv ca sunt contrafacute. Au trimis mostra la cei de la vw si s-au dovedit ca sunt contrafacute. Dupa toate astea m-am trecut cu o notificare de la vw in care sa le patesc 15000 euro drepturi autor. Am fost la vama am facut o adresa in care sunt deacord cu distrugearea lor iar dupa 10 zile m-am trezit si cu amenda de la vama in valoare de 3000 lei.Tot aceasta adresa am trimis-o si la cei de la vw iar azi am aflat ca au facut o plangere penala inpotriva mea. mentionez ca nu am stiu ca sunt contrafacute , aratau identic cu cele care le aveam eu pe masina. iar cantitatea minima era 100buc motiv pt care le-am cumparat.
Ce trebuie sa fac in continuare? Nu m-am mai lovit niciodata de asa ceva Sunt in imposibilitatea de a plati acea suma enorma de 15000euro. Care sunt pasi de urmat.
Astept cu deosebit interes sfaturile dvs.


Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 18:40, 5 Iunie 2015
Sa va angajati un avocat care are in portofoliu procese in domeniul proprietatii industriale( marci de comert, contrafacere) si care trebuie sa stie sa convinga instanta ca nu ati cunoscut actele de contrafacere a anvelopelor si a marcii VW, nu ati fost informat de firma straina asupra provenientei marfii contrafacute, ati fost un importator de buna credinta.
Nu vad de ce ati plati drepturi de autor firmei amintite, odata ce nu v-ati folosit de bunurile comandate, acestea nici macar nu au fost preluate de dvs., nicidecum utilizate sau revandute. Iar daca tot vorbim de drepturi de autor, oare cum au resit sa calculeze de le-a iesit exact 15000,-eur si nu mai mult sau mai putin...
Eu sunt de parere ca ati putea demonstra si singur, fara avocat, ca ati fost un cumparator de buna credinta (...si suficient de naiv ca sa se intample ce s-a intamplat.
Eu as ataca si amenda respectiva.
Aviz amatorilor de chinezarii, chestii turcesti si altele...
Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin. Voi face contestatie pentru ca nu mi se pare corect atata timp cat nu au intrat in posesia mea , ba mai mult am fost deacord cu distrugerea lor sa mai platesc si amenda odata catre vama si odata catre vw. In toata chestia asta pe langa amenzii am ramas si cu bani dati. Voi casca ochii de acum inainte.
Probabil imi vor cere sa arat de unde le-am cumparat nu ? Ce le voi arata in acest caz un print scream am comenzii? factura nu am. Plata am facut cu cardul.

Inca un lucru: cei de la vw ai facut plangere la politia sectorului 6 pe data de 25-05-15. Pana azi nu am primit nimic. Urmeaza sa primesc o citatie ceva ? trebuie sa merg sa dau declaratii? Sau o sa ma caute ai acasa ? la ce sa ma astept.
Iertati-mi nepriceprea dar nu m-am mai lovit niciodata de lucruri de genu.
Referitor la al doilea pasaj postat de dvs., nu este cazul sa anticipati ce va fi si cum va fi. Asteptati. Daca vi s-a facut plangere penala, puteti fi sigur ca veti fi citat si vi se vor pune intrebari, asa este normal. Poate nici nu merge dosarul mai departe la parchet.
Nu va faceti nopti nedormite.
Un print screen sau mai multe de pe site-ul de prezentare/comercializare a produsului cu probleme este ff indicat sa aveti. Banuiesc ca ulterior plasarii comenzii respective ati primit si o confirmare a acesteia. Iar daca ati platit cu card, oricum se vede clar unde au ajuns banii.
Cu alte cuvinte nu cred ca ar fi extrem de dificil de demonstrat ca ati actionat ca orice cumparator de buna credinta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
ContSters44758, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)