avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CIP (carte de identitate provizorie)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CIP (carte de identitate provizorie)

Salut tare!
As avea nevoie de lamuriri.Unde am si unde n-am acces cu asa zisul CIP?
Am inteles ca la Banca nu ma ia nimeni in seama cu ea,la parasirea tarii(la fel).
Ma pot angaja cu ea,imi pot obtine pasaportul?
CIP-ul se obtine doar pe raza judetului din care face parte domiciliul de pe pe vechiul/expiratul buletin?
Doresc ca persoanele cunoscatoare de acest subiect sa imi comunice sau sa imi posteze legea care zice unde,cat,ce si cum pot folosii CIP/ul.
Multumesc cinstit!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
bbyRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pusspuss , utilizator 08:17, 2 Mai 2019
CIP se obtine de la Serviciul Evidenta care v-a eliberat ultima carte de identitate, la ultimul loc de domiciliu si da, cu CIP va puteti face pasaport.

Nu cred ca exista banci care sa acorde credite persoanelor cu carti provizorii de identitate.

Nu stiu ce sa va spun referitor la angajare, pe CIP aveti CNP si domiciliu (chiar daca scrie lipsa dovada adresa de domiciliu) si este act de identitate, deci teoretic nu ar trebui sa aveti probleme. Puneti intrebarea in forumul Dreptul muncii.

Nu puteti iesi din tara cu CIP. In afara de acest articol din legea 248/2005, republicata:
ART. 6^1
(1) Pentru scopurile prezentei legi, cartea de identitate şi cartea electronică de identitate valabile constituie document de călătorie pe baza căruia cetăţenii români pot călători în statele membre ale Uniunii Europene.

nu am ce lege sa va pun unde sa scrie explicit unde nu puteti folosi cartea de identitate provizorie. Este act de identitate valabil pe teritoriul Romaniei, teoretic o puteti folosi peste tot in tara. Practic, asa cum v-am zis deja, este posibil sa intampinati probleme.
Buna da poti sa te angajezi..iti poti face passaport temporar si plus iti mai poti face permis de conducere...am incercat eu si am reusit..dar nu poti sa mergi la banca sa scoti credit doar ifn.urile ex.provident ..nu poti parasi tara cu el cu nu iti da voie...mai poti la retelele de televiziune cu el ex..upc..rds..etc...cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Exist sau nu mosu1907 mosu1907 Sunt cetatean roman, fara sa detin proprietate in Romania. Locuiesc in chirie in baza unui contract de inchiriere valabil 60 zile cu posibilitate de prelungire ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)