avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu uzufruct

Recasatoriti, copii de ambele parti. Fiecare din soti detinem imobile dinaintea casatoriei noastre si dorim sa le vindem copiilor cu clauza viagera de uzufruct. Locuim in apartamentul sotulu in acest moment. Eu detin un apartament in care locuieste unul dintre copii + o casa mostenita de curand de la parintii defuncti in care locuieste al doilea copil.

Este posibila vanzarea cu uzufruct a celor 3 imobile. Daca da, in ce conditii?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:36, 4 Iunie 2015
Daca exista consensul partilor, DA.

Principiul libertăţii actelor juridice civile: prev. art. 1169 C.civ. conform căruia
„părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri”.

Principiul este consacrat, indirect, si în art. 1270 alin. (1) C.civ. potrivit căruia
„contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante”,

precum şi în art. 11 C.civ. care prevede că
„nu se poate deroga prin convenţii sau acte juridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca Lucian_V Lucian_V Sunt in discutii cu angajatorii pentru a intrerupe amiabil contractul de munca dintre noi. Argumentul lor este ca nu sunt performantele asteptate in zona mea ... (vezi toată discuția)
Principii de baza drept european contracte eduuard eduuard Care sunt principiile care stau la baza dreptului european in materie de contracte? (vezi toată discuția)
Evacuare uzufructuar viager morozancarmen morozancarmen Am incheiat un contract de imprumut garantat cu ipoteca , ipoteca a fost instituita pe un imobil, proprietatea debitorului insa exista si un uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)