avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... CMR operatiuni triunghiulare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

CMR operatiuni triunghiulare

Firma A din Romania achizitioneaza marfa de la firma B din Polonia, marfa urmand sa fie vanduta unui fimei C client final din Germania. Responsabilitatea transportului cade in sarcina firmei A din Romania. Toate cele 3 firme au coduri valide de TVA. Avand in vedere conditiile de mai sus este vorba de o operatiune triunghiulara. Este foarte important ca beneficiarul final firma C din Germania sa nu aiba acces la datele de identificare ale firmei B din Polonia(furnizor) si de asemenea furnizorul firma B din Polonia nu ar fi bine sa acceseze datele de identificare ale firmei C din Germania. Ati mai intalnit o situatie asemanatoare? Aveti o solutie? Eu ma gandeam sa facem 2 cmr-uri - unul care sa aiba expeditor firma B din Polonia, iar destinatar firma A din Romania cu loc de descarcare Germania, iar un al 2-lea CMR care sa aiba expeditor firma A din Romania si destinatar firma C din Germania cu loc de descarcare final Germania. Ce parere aveti? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
IoanaAd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:55, 9 Iunie 2015
Se practica metoda dar este Ilegala
CMR ul trebuie sa fie copie fidela a traseului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Completare 300 si 390 ?! ContSters283545 ContSters283545 Buna, Societate romaneasca, cu obiect de activitate \\\\\\" comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie\\\\\\", cu asociat unic cetatean strain ... (vezi toată discuția)
Va expunem urmatoarea speta: o firma achizitioneaza meterie prima ... marga.bratoloveanu marga.bratoloveanu Va expunem urmatoarea speta: O firma achizitioneaza materie prima de la o societate comerciala inregistrata in scopuri de TVA in Polonia (cod de TVA valid pe ... (vezi toată discuția)