avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen de rezolvare a unei cereri la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen de rezolvare a unei cereri la primarie

Buna ziua.
Am depus la primarie o cerere. Cei de acolo mi-au cerut sa fac si o lista a celor ce doresc ce solicitam eu. Am facut lista ceruta de ei. Problema e ca au trecut cele 30 de zile in care stiu ca trebuie sa se rezolve ce am solicitat si nu au facut nimic. Intrebarea e trec 30 de zile de la prima cerere sau de la a 2 a ( care e defapt o completare la prima si e ceea ce mi-au cerut ei?
Mai exact am solicitat sa imi fie luate bancile din fata blocului si ei mi-au cerut sa fac o lista sa vada daca sunt 50% plus unul. Am facut lista pe care evident am depus-o la o data ulterioara. Intrebarea mea e cand trec cele 30 de zile ? De la cererea initiala sau de cand am adaugat ceva la ea? Si ce pot face daca cei de la primarie nu vor sa imi i-a bancile desi am adus si semnaturile locatarilor?
Va multumesc anticipat.
O zi buna.
De la data când ați depus documentele cerute spre clarificarea obiectului cererii inițiale.
Sper că v-au dat număr de înregistrare la Petiţia dvs. (aşa se numeşte legal, nu cerere).
Dacă e aşa, aceştia sunt obligaţi prin lege să răspundă la orice Petiţie, sesizare, etc., în maxim 30 zile. Dacă ar fi fost ceva mai grav, un abuz sau eludări serioase de legi ale conducătorilor de Asociaţii de Proprietari, aţi fi putut ataca în Contencios Administrativ Primăria, pentru încălcarea Legii Petiţiilor ♦ Ordonanţa Guvernului nr.27 din 30.01.2002 privind ”Reglementarea Activităţii de Soluţionare a Petiţiilor” ♦ [ link extern ]
Când mergem în Audienţă la Primărie nu suntem ascultaţi deloc, chiar ni se spune că "NOI, PRIMĂRIA, N-AVEM CU CE SĂ VĂ AJUTĂM, CONFORM LEGILOR ... DESCURCAŢI-VĂ SINGURI." => E exact invers, articolele 52, 53, 55 şi 56 [alin.(1), b), c), f), plus alin.(3) şi (4)] din Legea 230/2007 contrazic clar această remarcă a Primarului. [ link extern ]
Chiar o autoritate a Guvernului (A.N.R.S.C. Bucureşti) a certificat faptul printr-un răspuns scris pe 07.03.2013 la o Petiţie a proprietarilor păgubiţi din blocul respectiv, precum că era OBLIGAŢIA PRIMĂRIEI să rezolve aceste tipuri de abuzuri evidente comise de "şefii" A.P. - detalii, aici: [ link extern ]
Dar unde e auto-sesizarea Primăriei cerută de Consilierii Locali, sau măcar un minim control la acele Asociaţii unde au fost abuzuri, cum au spus Consilierii ?
În concluzie - degeaba ne obosim să facem sesizări sau Petiţii, pentru că toate acestea se clasează din start, de parcă din zecile de dovezi de abuzuri şi încălcare a legilor aduse de noi, toate n-ar fi adevărate !
Să ancheteze serios cazurile şi apoi să tragă concluziile !
Termenul de 30 zile curge de la data cand ati depus documentele cerute ptr.clarificare.Daca Primaria nu da un raspuns petitiei dvs., veti formula actiune la instanta de contencios administrativ competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata ( costuri f mari intretinere ) Vulcan82 Vulcan82 Ma aflu in situatia in care In blocul in care stau din centrul Bucurestiului, imi vin cotele la intretinere pt 1 pers la 2 camere 44 m, pe timpul iernii 500 ... (vezi toată discuția)
Într-un proces civil se pot cere daune materiale și morale - dacă da, ce procent se ia în justiție ? rmf rmf Într-un proces Civil se pot cere daune materiale și morale ? Se poate constitui Parte Civilă persoana care are dovezi că a fost prejudiciată ... sau ... (vezi toată discuția)
Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv și fără o minimă precauție în a fi pregătit cu orice fel de dovezi care să-i susțină cauza ? rmf rmf Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv (chiar inducând în eroare Instanța de Judecată) și fără o ... (vezi toată discuția)