avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca.

Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de handicap. V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati spune in ce conditii as putea semna un contract de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 7 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca obtineti "apt de munca" de la medicul specialist,puteti incehia contract de munca inclusiv sa beneficiati-cu acordul angajatorului de program redus
Ce pensie de invaliditate aveti , ce grad ?
Avand in vedere ca aveti insotitor asta inseamna gradu grav sau 1 cea ce nu va da drept de munca , iar daca salariul nu e foarte consistent nu cred ca merita efortu, dar daca totusi vreti sa va angajati trebuie sa renuntati la insotitor si sa cereti cel putin gradu 3 la pensia de boala ca sa puteti avea drept de munca 4 ore pe zisau renuntati la pensia de boala definitiv si insotitor si atunci aveti drept de munca 8 ore sau cate doriti astea sunt optiunile dumneavoastra. o seara faina
Multumesc, tin sa precizez ca nu am insotitor, ci indemnizatie de insotitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este tot pt dreptul de însoțitor și indemnizația. Asta înseamnă că, din pdv medical, nu vă puteți descurca singur și sunteți INAPT de muncă.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)
Intrebare asistent personal Adrian-matei Adrian-matei Sunt Matei Adrian Costin din comuna Vladeni jud Dambovita in varsta de 21 de ani persoana incadrata in gradul grav de handicap cu asistent personal sunt ... (vezi toată discuția)