avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca.

Buna ziua,
Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de handicap. V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati spune in ce conditii as putea semna un contract de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 7 Iunie 2015
Buna dimineata domnu Cristea , este tot acelasi lucru indemnizatia de insotitor cu insotitorul doar ca insotitor inseamna ca va angajati pe cineva sa va insoteasac iar indemnizatia de insotitor o puteti lua si dumneavoastra fara sa angajati pe cine aste e la latitudinea dumneavoastra ce faceti , dar cum vam zis ca sa puteti semna contract de munca trebuie sa aveti gardu 3 la pensia de boala care va da drept de munca 4 ore sau sa renuntati la pensia de boala si atunci aveti drept de munca cate ore doriti conform codului munci . O zi buna sa aveti
Stau si ma intreb, oare nu este incurajata munca la negru prin legile astea aberante? Sunt de acord sa renunt la pensia de invaliditate, dar la indemnizatia de insotitor si la cea de handicap grav, de ce???... atata timp cat o persoana se poate deplasa din punctul A pana la punctul B, indiferent cum(cu transportul in comun sau cu auto proprietate personala) sau de a presta servicii la domiciliu, de ce nu-i acordam o sansa de a se integra in societate???... cum ajutam persoanele cu handicap grav si accentuat de a se integra si de a fi utile societatii, tinandu-le departe de societate?...
De asemenea, Ordinul MMFPSPV nr. 2272/2013 pentru aprobarea procedurii a fost publicat în Monitorul oficial nr. 691/21.11.2013 prevede ca, persoana cu handicap grav care are şi calitatea de pensionar de invaliditate gradul I. persoana aflată în această situaţie, cu drept la asistent personal, poate opta pentru indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 77 din Legea nr. 263/2010 (care reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie) sau pentru asistent personal.

În situaţia în care opţiunea se exprimă pentru asistent personal, se poate face opţiunea pentru:
- angajarea asistentului personal sau pentru
- primirea indemnizaţiei lunare (în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi) prevăzute la art. 43 din Legea nr. 448/2006, respectiv a indemnizaţiei de însoţitor (echivalentă cu salariul net al asistentului social debutant) prevăzută la art. 58 alin. (3) din Legea nr. 448/2006, în cazul persoanei cu handicap vizual grav.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)
Intrebare asistent personal Adrian-matei Adrian-matei Sunt Matei Adrian Costin din comuna Vladeni jud Dambovita in varsta de 21 de ani persoana incadrata in gradul grav de handicap cu asistent personal sunt ... (vezi toată discuția)