avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Are dreptul politistul sa ma aresteze pt traversare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Are dreptul politistul sa ma aresteze pt traversare neregulamentara?

Are dreptul politistul sa ma aresteze pt traversare neregulamentara?
Cel mai recent răspuns: Nofacenoname0 , utilizator 20:38, 5 Iunie 2015
Politistul poate retine si conduce la sectia de politie in vederea identificarii oruce persoana care refuza sa se legitimeze indiferent de contraventia savarsita.
Doar pentru aceasta fapta nu,dar daca va cerut sa va legitimati si nu ati avut documente de identitate la d-voastra va poate invita la sectia de politie pentru a va identifica si intocmi un proces-verbal care consta in amenda,daca va opuneti va poate lua cu forta.
Nu poate sa va aresteze, dar va poate supune unei masuri admnistrative ce consta in conducerea la sectia de politie, de bunavoie sau cu forta. Acolo nu va poate retine decat pt. timpul necesar identificarii si aplicarii amenzii, dupa care sunteti liber sa plecati, cu exceptia cazului cand se dispune retinerea pt. 24 de ore, doar pt. savarsirea vreunei infractiuni. Evident, traversarea neregulamentara nu este infractiune.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
Nofacenoname0, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conduce la politie cristiursa cristiursa daca nu am vreun act prin care sa ma legitimez pot fi condus la sediul politiei daca am buletinul pot fi condus pentru verificari suplimentare (vezi toată discuția)
Dreptul de a legitima ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, 1. In ce conditii un politist/jandarm are dreptul de a legitima o persoana pe strada? 2. Exista \\"control de rutina\\" ? 3. In ce conditii un ... (vezi toată discuția)
Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)