avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata ratelor bancare-URGENTA !!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata ratelor bancare-URGENTA !!!!

VA rog sa ma ajutati cu un sfat! In luna octombrie 2008 am obtinut un credit ipotecar in val de 60.000 euro. Am achizitionat un apartament in valoare de 77.000 euro la acea data. Creditul a fost obtinut prin cumularea veniturilor al sotului, al sotiei si al unuia dintre parinti. In ianuarie 2009 am fost disponibilizati atat sotul cat si eu sotia. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa anuntam banca. Ne-au raspuns ca nu pot face nimic deoarece trebuia sa avem platite cel puni 9 rate pt. a obtine o reesalonare. Am facut eforturi sa ne reangajam " LA FOC AUTOMAT" care cum am putut. am reusit sa fim la zi cu rata pana in luna mai. Firma la care sotul meu este angajat, nu si-a mai primit salariul incepand cu luna mai. Eu am avut aceleasi probleme. Raspunsul; angajatorilor este acela de CRIZA.... Banca nu este interesata de acest lucru, inteleg, dar mai mult de a ne cere drepturil;e angajatotilor nu putem face mare lucru, cu forta nu putem avea salariile. Eu in momentul de fata am fost din nou disponibilizata, imi introduc dosarul de somaj, Nu avem rea credinta de plata am fost restanti cu 3 rate(rata este de 450 euro/luna) in urma cu 4 zile am reusit si am achitat o rata acum avem 2 rate restante.
BAnca ne ameninta cu executorul judecatoresc.Facem eforturi disperate de a face tot posibilul sa achitam aceste rate. Nu avem reacredinta, dar orasul in care locuim se cam inchide pe piata muncii din zi in zi... SIDEX.
Cum am putea rezolva aveasta problema... ne-am dorit acest apartament si am luptat pentru el. Nu vrem sa-l pierdem. Dar am obosit fiind sunati in fiecare zi de banca amintindu-ne ca ne-am incalcat intelegerea cu ei. Se poate sa fim executati ? Cum sa iesim din toate acestea? Suntem cu nervii la pamant, am inceput sa ne obisnuim cu ideea ca am pierdut, dar este cumplit sa vezi cum iti doresti un lucru si sa vrei sa mergi mai departe.... dar salariile nu se dau la timp, mai rau esti pus in situatia de a-ti da demisia...ce putem face? sa ne judecam cu angajatorii nici gand... nu avem bani de p[rocese sau mai stiu eu ce... CE PUTEM FACE?
Cel mai recent răspuns: v4l3n7in , utilizator 15:07, 21 Iulie 2009
... nici nu va dati seama cit de tare ma intristeaza mesajele de felul asta ....


Incercati sa imprumutati de undeva , sa achitati astfel incit sa se faca 9 rate platite ( chiar si in avans ) si sa incercati renegocierea contractului de imprumut
In aceeasi situatie sunt si eu cu un credit luat pentru o garsoniera.
Eu am luat creditul de la BCR si ce e mai rau este ca dupa 1 an de plata rata s-a majorat de la 340 euro la 490. Intersati-va de aspectul asta ca sa nu aveti o surpriza neplacuta in octombrie.
Eu va sfatuiesc sa incercati sa renegociati cu banca, sa le spuneti ce se intampla cu serviciile dumneavoastra si cu situatia disperata in care va aflati. Incercati sa faceti o reesalonare, angajandu-va la plata unei sume lunare convenabile pentru ambele parti, prelungind termenul creditarii.


De asemenea, va sfatuiesc sa faceti acest lucru in scris si cat mai curand pentru a nu se ajunge dosarul la executare.
Angajatorul este obligat sa plateasca salariile, acestea fiind creanta prioritara garantata. Faceti reclamatie la Inspectorul Teritorial al Muncii.

In ceea ce priveste creditul dumneavoastra de la BCR, puteti sa faceti o plangere catre Oficiul Protectiei Consumatorilor in ceea ce priveste majorarea ratei daca in contractul incheiat cu banca se mentioneaza o alta dobanda.
Eu am incercat renegociere, am depus scrisori prin registratura bancii cu numar de intrare si deasemenea am trimis si prin posta scrisori cu confirmare de primire. De la sucursala de sector nici un raspuns, iar de la Centrala mi-au spus sa merg la Sucursala de sector sa negociez. Ajuns la banca in biroul doamnei director singura solutie pe care mi-au propus-o a fost reesalonarea pe 45 ani a creditului ceea ce nu este deloc convenabil si care oricum nu m-ar fi ajutat cu nimik fiindca rata tot ar fi depasit venitul meu. Tot doamna director de sucursala in plina perioada de criza m-a sfatuit sa mai imi gasesc un job part-time sau eventual sa ma insor ca sa imi sporesc veniturile sa pot acoperi o rata grosolana.
Concluzia este ca tara asta un om normal cu un salariu mediu pe economie moare visand sa aiba casa lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de reesalonare rate credit nevoi personale monicagaciu monicagaciu Sotul meu are un credit de nevoi personale la BCR si in urma diminuarii salariului lunar am solicitat reesalonarea ratelor deoarece nu le mai facem fata dar ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Va aduc la cunostiinta faptul ca am un credit la BCR - MAXI CREDIT IPOTECAR NEVOI PERSONALE in valoare de 49.000 EURO pe care la-am contactat in Noiembrie 2007 ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare, creante cedate, credit ipotecar thtt thtt Buna ziua. In 2007, am cumparat impreuna cu sotul o casa, pentru care am dat 100000 euro avans si inca 110000 euro credit ipotecar de la BCR, pentru care am ... (vezi toată discuția)