avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Necesitatea precizarii numarului de inmatriculare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Necesitatea precizarii numarului de inmatriculare intr-un proces verbal emis de politia rutiera

Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile si am primit o amenda in valoare de 400 ron pentru depasirea neregulamentara a coloanelor de masini la semafor. Consider ca agentul a fost prea drastic in aplicarea sanctiunilor, mai ales ca orasul din care provin este unul foarte mic, iar in afara de faptul ca am facut dreapta la semafor fiind incadrat pe o banda de inainte, nu am pus viata in pericol nimanui, ori neacordare de prioritate, ori altceva. intrebarea mea este daca are vreo importanta mentionarea numarului de inmatriculare in procesul verbal pentru ca acesta lipseste ?
Cel mai recent răspuns: Nofacenoname0 , utilizator 00:01, 12 Iunie 2015
Pai ce coloana de masini ati depasit daca erati deja incadrat pe banda dreapta? Puteti face plangere in termen de 15 zile la judecatoria in raza careia s-a savarsit contraventia. Faptul ca nu s-a mentionat nr. de inmatriculare in p.v. nu cred ca are relevanta prea mare.
Cred ca dansul era pe banda a doua. A ajuns in fata si a dorit sa faca dreapta, coloana de masini fiind pe prima banda (de pe care, presupun, se putea continua deplasarea in fata sau se putea face la dreapta)
Nofacenoname0 a scris:

Pai ce coloana de masini ati depasit daca erati deja incadrat pe banda dreapta? Puteti face plangere in termen de 15 zile la judecatoria in raza careia s-a savarsit contraventia. Faptul ca nu s-a mentionat nr. de inmatriculare in p.v. nu cred ca are relevanta prea mare.


Ar fi bine să citiți mai cu atenție ceea ce a scris inițiatorul topicului.
Depășirea coloanei nu are legătură cu faptul că a făcut dreapta la semafor, fiind încadrat pe banda de mers înainte și cu atât mai mult, nu are nici o legătură cu încadrarea pe banda dreaptă. ;)

Revenind la topic, nu are nici o legătură faptul că nu e menționat numărul de înmatriculare, dacă s-a identificat corect data, ora, fapta și persoana contravenientului.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
Patrick_, utilizator
Ma rog, poate n-aveam eu ochelarii pusi, dar am mai citit o data si observ ca userul nu a spus ca depasirea coloanei nu are nicio legatura cu virajul la dreapta. Ba chiar dimpotriva:


.
...am primit o amenda in valoare de 400 ron pentru depasirea neregulamentara a coloanelor de masini la semafor....am facut dreapta la semafor fiind incadrat pe o banda de inainte.


Ce inseamna ,, pe o banda"? Dumneata presupui automat ca ceea ce a constatat agentul e adevarat. Dar avand in vedere ca userul nu distinge, e posibil sa fi fost incadrat pe banda dreapta, nu? Eu doar am intrebat, cum putea sa depaseasca respectiva coloana daca era incadrat pe partea dreapta. Evident ca nu putea, si atunci userul ar fi venit cu o clarificare, asta era si intentia mea.

Nici dvs. nu cititi cu f. mare atentie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in conditii de trafic pentru depasire coloana bogdan.plesa bogdan.plesa Buna ziua! As vrea sa ma adresez dumneavoastra cu o situatie pentru care sper ca voi gasi o solutie rationala ! Ieri circulam spre Cluj , iar inainte de a ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)