avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii financiare suplimentare pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii financiare suplimentare pensiei de intretinere

Buna ziua, rog comunitatea Avocatnet sa ma ajute in urmatoarea problema : platesc pensie alimentara pt. 2 copii, insa la intelegere cu fosta, in cuantum de 50% (procent mentionat in actul de divort) si nu 33%. Fosta e mereu nemultumita, desi este o suma considerabila, peste 2.000 de lei. Ea doreste ca, pe langa aceasta suma, sa mai contribui jumi-juma la tot felul de cheltuieli ale copiilor : cheltuieli scolare (rechizite, uniforme etc), medicale, tabere, etc ... Imi iubesc copiii, sa nu ma intelegeti gresit, dar le dau 50% din venituri, am si eu o casa de intretinut, o masina si o noua familie (sotie si copil). Exista vreo prevedere legala care ma poate obliga sa mai dau bani in plus, fata de ce le dau deja, mai ales ca e mai mult decat ce prevede legea? Ea alege intotdeauna clinica cea mai scumpa, tabara cea mai scumpa, hainele sau rechizitele cele mai scumpe, nu se uita la bani, fiind obisnuita cu "bani multi" ...
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 16:21, 11 Iunie 2015
Buna ziua. Nu exista prevedere legala care sa va oblige sa dati bani in plus fata de intelegerea convenita intre dvs si fosta sotie. Poate ar fi folositor sa stabiliti impreuna o intalnire ca sa-i transmiteti perspectiva dvs asupra situatiei si sa discutati impreuna referitor la o solutie cu care sa fiti impreuna multumiti.
Nu exista o solutie prin care ambii sa fie multumiti. Domnul dupa cum spune da mai multi bani fata de ceea ce l-ar obliga legea iar fosta partenera este nemultumita si solicita mai multi bani. Nu cred ca exista cale de mijloc aici, asta daca nu cumva domnul va face mai multi bani pe care sa fie dispus/obligat sa-i dea fostei, sau fosta va renunta sa mai ceara bani.

Explicati-i doamnei ca pensia platita ar trebui sa acopere si cheltuielile utile si necesare pentru copii. Dansa stiti cumva cat castiga?
castiga 1500 lei - asa stiam si eu, ca pensia "de intretinere" este stabilita pt a acoperi (in limita sumei prevazute de lege sau stabilita de comun acord) cheltuielile cu intretinerea copiilor, nu doar cu hrana ... ma interesa daca ma poate obliga DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL la mai mult
Nu va poate obliga, oricum avand in vedere intelegerea dintre voi cu procenctul de 50%, nici nu cred ca are interes sa initieza un nou litigiu.
De fapt,legal, ati putea introduce o actiune prin care sa platiti mai putin.
Pentru doi copii, mai ales ca si dumneavoastra aveti unul pe care il cresteti nu ar trebui sa platiti mai mult de o treime din venitul dumneavoastra.
Nu are cum sa va oblige sa platiti nici 50% d-apoi mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara OanaCrisinaGeorgescu OanaCrisinaGeorgescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor ceruta de debitor! ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Premize: - parinti de divortati, copilul 9 ani, autoritate parentala comuna, locuinta copilului la mama, tatal cu drept de vizita - sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copii Alexandru1312 Alexandru1312 Buna ziua, sunt in proces cu fosta sotie pentru scaderea pensiei pe care o datorez celor doi copii ai mei. Momentan pensia de intretinere este situata sub ... (vezi toată discuția)