avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta respinsa de casa pensii la calcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta respinsa de casa pensii la calcularea pensiei limita de varsta

in 2009 am depus dosarul pentru calcularea pensiei limita de varsta conform legii 19/ 2000, la care am adaugat o adeverinta de 10 pagini ( eliberata de firma la care am lucrat timp de 37 ani ) care cuprindea sume reprezentand sporuri ore suplimentare, premii , indemnizatie conducere pe perioada 1990-2000.Aceste sume au fost incluse in salariul meu brut si deci s-au platit asigurari sociale si pe aceste sume.Casa de pensii mi-a respins adeverinta ( nu mi-au primit-o la ghiseu).Am mers in audienta la presedintele casei de pensii din Timisoara si acesta mi-a invocat un motiv ciudat: ca nu-mi poate primi adeverinta pentru ca nu toti au putut obtine o astfel de deverinta de la firmele la care au lucrat si atunci la nivel national s-a luat decizia ca acest fel de adeverinta sa nu se ia in considerare pt.nici un dosar.Atunci aveam doar solutia de a da in judecata casa de pensii dar sanatatea mea s-a deteriorat si nu am actionat.Am primit decizia de pensionare in 11.02.2010 si mi s-a parut ca am obtinut un punctaj mic.Acum as dori sa actionez intr-un fel si va rog sa-mi spuneti cum si cu ce sa incep si daca am vreo sansa .
mutumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Virgil barbu.2@gmail.com , utilizator 09:19, 23 August 2018
Trebuia sa contestati decizia in termen de 6 luni. Acum este tardiv.
Cotestatiea.deciezei.re.pensie.din.anul.2017..[dosaru.re.pensie.este.din.anul.2008..pensie.re.invaliditate.din.anul.2017.casa.re.pensi.slatina.eliberat.deciziea.re.pensionare.limits.re.virsta.find.incadrat.8.ani.re.grupa1.re.munca.vistra.62.ani.virstra.stadatd.65.any.deciziea.re.pesionare.calculata.dupa.deciziea.re.invaliditate.

Cristina Paisa a scris:

Trebuia sa contestati decizia in termen de 6 luni. Acum este tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea punctului de pensie ioana bertescu ioana bertescu 1.calcularea punctului de pensie anual: am lucrat pana la 01.04.2008, deci trei luni cu castiguri, punctajul anual se face : media a punctajului lunar impartit ... (vezi toată discuția)
recalculare pensie adeverinta venituri brute (acord global) moraru1234 moraru1234 Buna ziua , As avea o intrebare pe forum legat de un subiect pe care l-am citit de multe ori in ultimii ani. Un prieten mi-a aratat motivarea intr-un ... (vezi toată discuția)
Transfer dosar pensie Simona Nan Simona Nan Buna, tuturor! Am o problema si as avea nevoie de ajutorul vostru. Acum un an i-am mutat pe bunicii mei (80 de ani) din jud. Brasov in Timisoara. Le-am ... (vezi toată discuția)