avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de munca - circulatie, despagubiri?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de munca - circulatie, despagubiri?

Sunt sofer la o firma de comercializare materialelor de costructie, acum o saptamana in jur de ora 10 reveneam cu camionul la firma ptr a prelua alta comanda ,am fost lovit de un microbuz in lateral dupa ce am evitat ciocnirea frontala cu acesta
.In urma impactului camionul a fost rasucit pe sosea rostogolindu-se de mai multe ori.M-am ales cu o fractura deschisa la mana dreapta,plus o multime de contuzii si tramatisme si spitalizare de o saptamana, repaus in concediu de boala pana la refacerea completa a fracturii.
Spitalizarea si operatia in sine mi-au usurat buzunarul in afara de decontul cu casa de asigurari de sanatate.
Sunt sanse sa fiu despagubit de catre cine-va,....gen firma asiguratoare a celui vinovat,...patronul acestuia etc
Ce trebuie intreprins ?
doar raspunsuri concrete si clare, nu glume/
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:19, 15 Iunie 2015
Cheltuielile de spitalizare se platesc de persoana vinovata de producerea accidentului.

In caz a fost deschis dosar penal si trebuie sa depuneti plingere penala impotriva vinovatului iar pentru daune materiale si morale trebuie sa deschideti actiune in proces civil.
Discutati cu asiguratorul celui vinovat, trebuie deschis dosar de dauna, prezentati facturi de spitalizare, chitante ptr medicamente, etc. si poate nu amai ajungeti la proces, poate dura si 2-3 ani pina la finalizare.

In plus a fost si accident de munca iar responsabilul cu protectia muncii din firma trebuia sa anunte ITM si sa intocmeasca un dosar de cercetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aciident rutier cu vatamare corporala din culpa adina20032007 adina20032007 in data de 21 ian 2010 am avut un aciident rutier eram cu o dacia 1400 si era gheata pe sosea si mia intrat un audi pe contrasens intorcinduse cu partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vatamare corporala grava din culpa sackzitul sackzitul Buna ziua, Acum 10zile am facut un accident rutier (in masina eram eu, sofer, si doi prieteni de ai mei, pasageri), am iesit de pe drum, si m-am rasturnat, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime valy2blue valy2blue Buna ziua, as dori sa va retin atentia cu niste relatari privitoare la accidentul rutier pe care l-am suferit in urma cu aproximativ 2 ani, in urma cariua am ... (vezi toată discuția)