avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... infiintare club sportiv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

infiintare club sportiv

buna seara

va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarele privinte
1.am inteles ca ,clubul sportiv are un statut de personalitate juridica de drept privat nepatrimonial...adica nu poate inregistra profit?si daca inregistreaza acesta este inregistrat si blocat in activul patrimonial al clubului pentru a se utiliza luna urmatoare? sau le revin asociatilor?
2.in conditiile in care (nu )se poate inregistra profit,se poate totusi stabili ponderea fiecarui asociat in club si in ce act?de ex...asociatul x are 70 %..asociatul y are 15 % si z are 15 %( in actul constitutiv)
3.ce avantaje confera titulatura de persoana juridica?
4.clubul se poate forma din min 3 asociati?nu pot fi 2?
5.la cotizatiile aferente membrilor se elibereaza bon fiscal?
6.ca student beneficiez de anumite facilitati la infiintarea unui club sportiv? ca in cazul firmelor de exemplu
7.cenzorul face bilantul contabil si il depune la organele fiscale de drept?

in speranta ca nu v-am plictisit si ca ma puteti ajuta va multumesc mult


Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:33, 4 Iulie 2009
1.Profitul nu se repartizeaza asociatilor.
2.nu
3.aici ar fi mult de discutat.In esenta, nu e prea mare deosebire intre cele 2 tipuri de asociatie.Asociatiile, fundatiile si federatiile pot înfiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii, fundatii si federatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc în aceleasi societati comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei, fundatiei sau federatiei.-Cele care sunt pers.juridice.
4.trei, asa prevede legea.
5.chitanta
6.nu stiu sa existe anumite facilitati.
7.cenzorul nu are dreptul sa faca bilantul contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv cu autofinantare busu_mn busu_mn suntem un club sportiv cu multiple activitati sportive dar fara scop lucrativ. Situatia fiind din ce in ce mai grea ne-am adresat primariei care ne-a oferit o ... (vezi toată discuția)
Activitati posibile pentru o asociatie culturala Tdorneanu Tdorneanu Vreau sa deschid o asociatie culturala care sa promoveze arta prin ateliere de teatru, muzica etc. Vreau sa stiu daca prin asociatia culturala pot deschide si ... (vezi toată discuția)
Activitate economica asociatie sportiva. rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune: O asociatie sportiva non profit care are ca scop declarat pregatire sportiva(mai ... (vezi toată discuția)