avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune fortata

Buna ziua,

Am mostenit un teren de la strabunici impreuna cu mai multi mostenitori. Deoarece unul dintre ei a facut o obsesie pentru mostenire si doreste sa impiedice divizarea (dar pe de alta parte nu vrea sa cumpere terenul pentru ca nu are bani), putem cere iesire din indiviziune fortata? Pot cere iesirea din indiviziune si fara sa am acordul celor care se opun? Mentionez ca terenul are o latime la strada de 60 m si trebuie sa se imparta intre 6 mostenitori.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:42, 16 Iunie 2015
Buna ziua,
Conform art. Art. 1143 C.Civ. Starea de indiviziune
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.
In aceste conditii puteti solicita oricand in instanta iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce text de lege din romania te obliga sa faci iesirea din indiviziune ? telecomanda telecomanda Am o mare nelamurire, pe un titlu de proprietate teren agricol de 4 ha. intins pe mai multe tarlale, sole.Sunt doi proprietari mostenitori, Unul din sat isi ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea doar la dorința soțului supraviețuitor? a.constantin a.constantin Buna ziua! Pentru următoarea situație: Persoana decedata in 2009, are ca moștenitori soțul si cei doi copii. Succesiunea nu a fost făcuta ... (vezi toată discuția)
O succesiune se poate face doar in baza art. 1143 cod civil, fiind ... gabiilie776 gabiilie776 O succesiune se poate face in baza art. 1143 Cod Civil, fiind singurul articol pe care l-a invocat reclamantul in cererea de chemare in judecata ? Art. 1143 ... (vezi toată discuția)