avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ADMINISTRATORUL A FOLOSIT BANII LOCATARILOR in interes ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ADMINISTRATORUL A FOLOSIT BANII LOCATARILOR in interes personal

Q.E.D.
In controversa iscata cu un domn administrator, vine in ajutor televiziunea cu Stirile PROTV. Ei spun exact ce spuneam eu, acum mai putin de 30 minute, ce spuneam si in alte dati. Am luat un perdaf de nu m-am vazut! Am fost catalogat, etichelat, depreciat, dezonorat, etc, etc...Citit si postarile de pe forum CU SAU FARA ADMINISTRATOR...

PRO TV dixit:
Guvernul a aprobat miercuri legea care ii obliga pe administratori sa le prezinte aceste date locatarilor.
Ei vor fi nevoiti sa transmita atat situatia facturilor, cat si a salariilor sau a lucrarilor solicitate.
Printre motivele propunerii acestei legi se numara si miile de actiuni in instanta ce au ca obiect recuperarea pagubelor aduse de administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor in interes personal.

ADAUG: unii au fost amendati de AFP si acum cer in instanta de contencios administrativ sa le fie anulate pv de contraventie si amenzile
CAZ: pentru 5 ani de neplata la fisc, platile + penalizarile = 18.000 lei, la un bloc ff mic.
Q.E.D.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
courvoisier, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 01:40, 21 Iunie 2015
Este si firesc ca in aceste cazuri cetatenii sa dea in judecata administratorul, intrucat banii asociatiei de locatari nu sunt banii propri ai administratorului ci se folosesc in scopul rezolvarii problemelor asociatiei. Situatia facturilor ori lucrarile efectuate sau care urmeaza a se efectua trebuie sa fie facute publice. In privinta salariilor acestea se fixeaza in urma unei sedinte de comitet, iar proces verbal de la sedinta trebuie facut public prin afisare la avizierul sau pe usa sediului asociatiei.
Sau cum prevede legea 230/2007 la art,25(4): ,, Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.''
Legea nr. 34/2015 pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 172 din 12 martie 2015.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic. - La articolul 36 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificarile ulterioare, dupa litera f) se introduce o noua litera, litera g), cu urmatorul cuprins: „g) informarea trimestriala, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.”
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
courvoisier a scris:

PRO TV dixit:
Guvernul a aprobat miercuri legea care ii obliga pe administratori sa le prezinte aceste date locatarilor.
Ei vor fi nevoiti sa transmita atat situatia facturilor, cat si a salariilor sau a lucrarilor solicitate.Printre motivele propunerii acestei legi se numara si miile de actiuni in instanta ce au ca obiect recuperarea pagubelor aduse de administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor in interes personal.

E vreo lege nouă, asta în care sunt obligaţi cei din A.P. să afişeze salariile şi alte probleme materiale, sau e vorba de Legea 35/2015 ?
La noi n-au afişat niciodată salariile, chiar nici Hotărârile AD. GEN. !

art,25 al.(4): ,,Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.''
Cum se comunică în scris, direct fiecărui proprietar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii generale darina123 darina123 Buna ziua, In legea 230/2007 , art 25 alin 4 se mentioneaza urmatoarele: (4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)