avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna ziua,
Mama mea are varsta de 87 ani si vrea sa imi lase ca mostenire un teren.avand in vedere ca eu sunt cea care o ingrijesc. Pentru un testament incheiat in fata notarului trebuie dus un certificat ca este in deplinatatea facultatilor mintale. Mama nu este deplasabila iar pentru ai aduce la domiciliu si expertiza medicala si notarul este foarte costisitor si nu ne putem permite. Intrebarea mea este daca voi avea probleme in cazul in care mama imi face un testament olograf. Mentionez ca mai am trei frati.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:21, 17 Iunie 2015
In mod normal trebuie sa aveti certifcatul IML, trebuie sa existe si 2 martori la exprimarea vointei testatorului si - daca nu se incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori - testamentul ar putea ramane valabil dupa decesul mamei.

Testamentul olograf este cel scris in totalitate, semnat si datat de mana testatorului, existand si varianta testamentului autentic.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Fratii sunt mostenitori rezervatari adelina constantin adelina constantin am un frate, care nu se intereseaza de mine. As vrea sa las mostenire apartamentul proprietate personala unei persoane care are grije de mine. daca fac un ... (vezi toată discuția)
Exprimare text in testament popo_acas popo_acas Buna ziua, Nu cunosc , care ar fi formulele de text care trebuie folosite in un testament . Adica daca X doreste sa dirijeze catre Y , proprietatea P cu ... (vezi toată discuția)