avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citare pe vechiul nume
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citare pe vechiul nume

Buna ziua,

Am si eu o intrebare pt dumneavoastra. Sotia mea a primit o citatie de chemare in judecata pe vechiul nume in conditiile in care reclamantul cunoaste actualul nume si detine si documente in acest sens.

Se poate solicita instantei anularea cererii de chemare in judecata pe motiv ca nu a fost formulata corect,numele fiimd gresit?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin36 , utilizator 18:33, 17 Iunie 2015
Numele este o conditie esentiala pentru cererea de chemare in judecata. Puteti solicita anularea cererii de chemare in judecata si vedeti ce dispune instanta.
Conform art.157(3) NCPC numele si prenumele sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, ca atare,puteti invoca prin actiune in anulare aceasta neregularitate ,facand referire si la art.196 si art.200 NCPC.
Va multumesc mult,domnule avocat.
Va multumesc,doamna avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract vodafone NistoricaDTS NistoricaDTS Buna ziua. Povestea pe scurt: Am avut un abonament Vodafone, am dorit sa schimb conditiile contractuale, nu au fost de acord, am dorit sa reziliez contractul, ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii pe cererea de chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua In cazul in care pe o cerere de chemare in judecata lipseste semnatura secretarului primariei dar este a primarului si a avocatului se poate invoca ... (vezi toată discuția)
Problema legata de procedura prealabila cezarad cezarad Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar civil in care am chemat pentru raspundere delictuala o societate comerciala in solidar cu administratorii ... (vezi toată discuția)