avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de weekend

Buna ziua!

Conform art.3 alin.2 lit g) din Registru general de evidenta a salariatilor se inregistreaza salariul de baza brut si sporurile.
Angajatii nostrii nu lucreaza chiar in fiecare zi de weekend...in unele weekenduri chiar nu lucreaza deloc.In acest caz este obligatoriu sa inregistrez in Revisal sporul de weekend?

:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 26 Iunie 2015
Din practica intalnita : in luna in care se acorda spor de week-end acesta se va inregistra in REVISAL , iar in luna in care nu se acorda acesta este scos din REVISAL.
Am 270 de salariati. Nu pot sa fac asta in fiecare luna.Trebuie sa gasesc alta solutie.
Sporul de week-end este mentionat in c.i.m.?
" Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucrează ori in zilele de sărbători legale se compensează cu ore libere plătite sau se plătesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil Hotărârii sau Legii nr.53/2003 - Codul Muncii."

Exact asa scrie in CIM
Potrivit art.137 alin.3 C.mun., in situatia in care salariatii presteaza munca in zilele de repaus saptamanal , acestia vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Prin urmare, cuantumul acestui spor unde este prevazut?

Alte discuții în legătură

Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Subiect: stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)