avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical inafara celui maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical inafara celui maternal

buna.sant insarcinata in 4 luni jumate,luna asta(iulie) realizez cea de-a 12-a luna de cotizatie la stat,numai ca simt ca nu mai pot sa stau prea mult la munca.problemele sant diverse,toate femeile le stiu,munca mea e si departe de casa si mi-e greu cu alimentatia,daca plec de la munca pt pauza de masa(la care am renuntat ca sa nu mai stau o ora in plus) sau macar sa-mi iau ceva de mancare se trezesc cei de la munca sa sune sau sa vina pe la mine si apoi ma mustreaza aiurea.ma interesa daca pot sa iau un mic concediu sa ma relaxez putin (ca si caldura asta e insuportabila),si acesta sa fie bineinteles platit macar la asigurari.sau,daca nu se poate,daca pot sa-l iau pe cel maternal dinainte de nastere mai repede de 7 luni implinite.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 18:45, 6 Iulie 2009
din luna a 5,a puteti pleca acasa.O luna de concediu de risc maternal (pentru conditii grele de munca), concediu de odihna pentru anul in curs si 2/3 luni prenatal.
Conform legii beneficiati de concediul pre si post natal de 126 de zile, 63 zile inainte de nastere si 63 dupa nastere. dar in functie de starea sanatatii dumnoavoastra puteti sa luati mai multe zile inainte, cu conditia sa va ramana minim 42 zile lauzie.
Pana atunci puteti sa va luati concediu medical risc maternal , cod idemnizatie 15.
Exista varianta concediului de odihna legal in cazul in care nu l-ai epuizat deja.
De asemenea, pe perioada graviditatii ai dreptul saptamanal la 2 ore libere platite, ceea ce inseamna 1zi libera platita lunar.
Daca resimti caldura sau conditiile de munca, iti simti sanatatea sau sarcina afectate, adreseaza-te medicului de familie si/sau medicului de medicina muncii.pentru a stabili daca se impune acordarea unui concediu medical de risc maternal.

Sarcina usoara!
elenajaad a scris:

De asemenea, pe perioada graviditatii ai dreptul saptamanal la 2 ore libere platite, ceea ce inseamna 1zi libera platita lunar.


Imi puteti da si mie cardul legal pentru acest drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt. viitoare mame? Mr. Eugen Mr. Eugen Din cauza unei iminente de avort, sotia mea este blocata in casa de la 1.ian.2010. Copilul se va naste in luna iunie-iulie speram; am intrebat la biroul ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal! Mabel Mabel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie ... (vezi toată discuția)