avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie cu scutire de raport - cine o poate ataca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie cu scutire de raport - cine o poate ataca?

In cazul in care tatal meu imi doneaza un bun imobil printr-un act de donatie cu scutire de raport , cine poate ataca acest act? Mentionez ca sunt unicul fiu si tata este divortat dar locuieste cu alta femeie(fara a fi casatorit cu ea).
Cel mai recent răspuns: lucian_ , utilizator 15:14, 3 Iulie 2015
In cazul dvs. nu poate ataca nimeni donatia , fiind unicul fiu . Bunul trebuie sa fie in proprietatea tatalui dvs. exclusiva si sa nu provina din casatoria cu fosta sotie.
Inteleg. Dar daca tata s-ar recasatori dupa ce se incheie actul de donatie? Ar avea sotia lui drepturi asupra bunului(sau copiii acesteia din prima casatorie) ? Adica ei ar putea cere anularea actului de donatie sau pot veni la succesiune pt a cere acest bun? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare hernadi marta hernadi marta Buna Ziua! Va rug frumos ajutati-ma cu niste raspunsuri.Tatal meu a decedat pe 24 ianuarie 2010.Din prima casatorie are doua fiice, fiecare la casa ei.Din a ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Contract donație teren Nick 3791 Nick 3791 Tatăl meu a moștenit o suprafață de teren (decedați ambii părinții) fiind unicul moștenitor.Din prima căsătorie a lui ,am rezultat trei copii,din a ... (vezi toată discuția)