avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta nemotivata

Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti ce act normativ prevede ca trebuie emisa decizie pentru suspendarea cim in cazul unei absente nemotivate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 30 Iunie 2015
Art.51 C.mun.
....
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Suspendarea contractului individual de munca pentru absente nemotivate este facultativa si nu obligatorie.
Nu inteleg.In cazul absentei nemotivate, cim nu se considera suspendat? Nu se transmite in revisal? |Asa stiam.
Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in situatia absentelor nemotivate.

Codul Muncii nu impune suspendarea c.i.m. in mod obligatoriu in astfel de situatii.

In REVISAL se opereaza numai daca se decide suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate.
In cazul de fata, s-a decis suspendarea.Patronul imi cere decizie de suspendare pt o zi, dar nu stiu care e temeiul legal.Nu am gasit decat un model de decizie, dar nu stiu in baza carui act normativ se emite.Va rog sa ma ajutati!
Buna ziua,

Societatea dumneavostra ar trebui sa detina un regulament intern, iar in regulamentul intern este prevazut un capitol cu sanctiuni in cazul abaterilor disciplinare, respectiv absentele nemotivate!
Decizia se intocmeste in baza regulamentului intern!

Alte discuții în legătură

Suspendare cim TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL In baza carui articol din codul muncii operez in Revisal o suspendare de cim pt absente nemotivate? E in regula daca fac act aditional, sau e musai sa fac ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Mateiutza Mateiutza Trebuie făcută decizie pentru înregistrarea in revisal a absențelor nemotivate? (vezi toată discuția)