avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Articole casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Articole casa de marcat

Buna ziua,
Trebuie sa configurez casa de marcat pentru un laborator de cofetarie cu produsele pe care le voi vinde (laborator cu vanzare strict pe comada, nu avem si cofetarie). Va rog sa ma ajutati un urmatoarele probleme pe care le-am intampinat:
1. toate torturile au pretul x, indiferent de compozitie, e de ajuns sa bag un singur articol "Tort" cu pretul x si sa ii atasez fisa de productie si retetarul aferent tortului (de ciocolata, vanilie,caramel, etc.) sau trebuie sa fac articol pentru fiecare tip de tort in parte?! (mentionez ca torturile sunt personalizate, daca tortul il fac de ciocolata si clientul vrea si visine il fac asa, fac reteta pentru tortul respectiv si il fac cum vrea).
2. prajituri: intr-un kg de prajituri intra 2-3 feluri, trebuie sa le bag pe fiecare in parte si sa trec pe BF fiecare in partye si gramajul aferent sau pun generic si in fisa de productie atasata si retetar pun ceea ce contine acel kg de prajituri.
Din ce am cititipe internet parerile sunt impartite, as dori, daca se poate, sa ma ajutati si cu baza legala, daca exista, in ceea ce priveste introducerea articolelor in casa de marcat.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)