avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune cu amanuntul

am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si gestiune en-detail unde folosim casa de marcat .problema e urmatoarea ,valoarea lucrarilor fiind foarte mare chiar si de 150.000 lei pt o persoana fizica administratorul monteaza lucrarea integral dar incaseaza in rate .mai clar la sfarsit de luna raman cu sold in gestiune pt marfa neincasata dar faptic ea nu exista deoarece e deja montata la casa omului .cum fac la inventariere ?ce document as putea folosi prin care sa justific stocul care de fapt ca marfa nu exista ?stiu ca la amnuntul nu se da in rate dar cum sa procedam ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 11:50, 10 Februarie 2015
Factura. Facturati intreaga suma in momentul in care s-a terminat lucrarea urmand ca platile efectuate apoi sa stinga factura.
da facem factura cu BF dar in contabilitate cum sa inregistrez factura daca incasarea se face cu BF .descarc gestiunea mai intai cu factura dupa care in momentul in care tot incasez stornez din factura si descarc cu BF ?la o factura sant si cate 10 BF dar cu date diferite ,cum sa trec in raportul de gestiune descarcarea daca nu am BF in aceeasi luna ?Dv spuneti sa fac FF si sa creez 411 chiar daca e persoana fizica si sa sting cu chitanta ?dar la magazin amanuntul nu pot vinde cu chitanta catre PF .va rog luminati-ma ca trebuie sa facem inventar si nu am ce sa trec pe liste pt ca in magazin marfa nu este
Mie nu mi se pare vanzare cu amanuntul. Tamplaria termopan mi se pare a fi un serviciu cu productie.

Marfa este atunci cand o aveti pe raft dar dumneavoastra faceti o lucrare (un serviciu) care in spate un proces de productie pentru ca transformati niste bare de termopan (+ sticla + suruburi etc) intr-un produs finit (fereastra, balcon etc).
da e tamplarie din lemn stratificat cumparam lemn ,sticla si auxiliare din care rezulta usi fereste,balustrade ,obloane .omul vine isi alege modelul iar noi il facem .acum nu mai stiu ce sa cred ,intradevar marfa nu se expune dupa ce finalizam produsul finit il ducem la client si il montam .insa in 2011 la un control al garzii financiare ni s-a spus ca pt persoanele fizice vanzarea sa o facem cu BF si asa am si facut .sa inteleg ca fiind produs finit care este dus direct la client nu ma obliga sa am casa de marcat ?imi puteti da o baza legala ca sa o studiez si eu ?acum cum sa fac pt marfa neincasata ?stornez factura initiala si fac o factura la care atasez BF pt marfa incasata iar pt cea neincasata fac o alta factura si o inregistrez in 411 ?
Faptul ca emiteti bon fiscal nu inseamna ca aveti gestiune cu amanuntul. Daca va uitati pentru ce se emit bonurile fiscale veti vedea ca se emit si pentru servicii prestate catre populatie.

Opinia mea este ca trebuie sa schimbati gestiunea si sa aveti gestiune cantitativ valorica. In momentul de fata dvs aveti niste stocuri denaturate in sensul ca v-au iesit produse din gestiune dar nu v-ati scazut cu ele. Consider ca ar trebui sa aveti un raport de productie pentru lucrarile efectuate din care sa reiasa stocurile de materii prime si auxiliare folosite care sa fie decarcate pe baza de bon de consum. Poate v-ar ajuta si metoda inventarului intermitent dar este greu de aplicat la gestiuni mari (cum presupun ca este in cazul dvs) pentru ca implica inventarierea stocurilor lunara.

Activitatea descrisa este in opinia mea un serviciu (bazat pe o activitate de productie) prestat catre populatie dar la servicii nu aveti gestiune cu amanuntul.

ART. 1
(1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi
prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat
electronice fiscale.

Alte discuții în legătură

Vanzari catre persoane fizice fara casa de marcat budaihajnal budaihajnal Am o societate comerciala si vrem sa deschidem un punct de lucru, putem vinde catre persoane fizice fara casa de marcat (cu factura si chitanta sau alte ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata persoane fizice Intermediar unic Intermediar unic Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda \"cu ridicata\", dar avem ocazional clienti pers. fizice, ... (vezi toată discuția)