avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic angajat al consiliului local este ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic angajat al consiliului local este pe perioada determinata 4 ani?

Sunt angajata din 2007 pe postul de consilier juridic al consiliul local si acuma primarul vrea sa scoata postul la concurs deoarece spune ca postul este pe perioada determinata de 4 ani, în 2008 odata cu alegeriile locale s-a schimbat si consiliul.Am fost angajata în baza Legii nr.35/2002.
Va rog sa-mi spuneţi parerea voastra.
Cel mai recent răspuns: cris ama , utilizator 20:00, 24 Iulie 2009
Ati fost numita in functie publica pe perioada determinata?
Ce legatura au schimbarea consiliului si Legea nr. 35/2002 cu situatia prezentata? :wassat:

Legea nr. 35/2002 se refera la sarbatorirea zilei persoanelor in varsta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
ordonanta 35/2002, si am contract de munca pe perioada nedeterminată,
~ Conținut șters la cerere ~
De mult am cautat pe cineva care este angajat cu studii juridice in aparatul propriu AL UNUI CONSILIU LOCAL.
Si eu sunt in situatia ta, sunt incadrat in aparatul consiliului local, si eu la fel am o problema cu acest post.

As dori sa facem schimb de date de contact ca sa ne putem ajuta reciproc in rezolvarea problemei fiecaruia dintre noi, pentru ca banuiesc ca sunt foarte putini in tara incadrati pe un asemenea post.

Datele mele de contact sunt: e-mail: haralambie06@yahoo.com, tel. 0753065777.

Subiectul cu problema mea legata de postul din aparatul propriu al consiliului local il vei gasi pe forumul avocatnet.ro la aceasta sectiune, denumit "FUNCTIA de consilier (cu atributii juridice) - recunoastere vechime in PROFESIE".
Si eu am fost incadrat tot in 2007 (martie), tot pe OG 35/2002, si am aprofundat mult legislatia care regelementeaza statutul acestui post (unic la comune).

ASTEPT DATELE TALE DE CONTACT SA DISCUTAM PE LARG PE MARGINEA ACESTUI CAZ. O SA ITI DEZLEG MULTE ENIGME LEGATE DE ACEST POST.

Cu stima,
Consilier
jr. H.D.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
serviciuapasarichioi, utilizator
Am avut si eu un stagiu de 6 luni intr-o functie asemanatoare. Am dat concurs si am facut parte din aparatul permanent al consiliului local. Consilier juridic, evident. Dupa 6 luni in care m-am luptat din rasputeri sa conving consilierii ca sunt salariatul lor si nu al primarului, acesta din urma a reusit sa scape de mine initiind un proiect de hotarare prin care desfiinta aparatul pe motiv ca suntem prea costisitori (eu si colega mea) pentru bugetul local. Asta la 2 zile dupa ce mi-a notificat ca nefiind corespunzator profesiei la sfarsitul perioadei de proba contractul de munca imi inceteaza. Partea haioasa este ca in momentul in care mi-a semnat contractul de munca eu lucram deja de 4 luni (motiv pentru care am sesizat ITM-ul care i-a aplicat o amenda de 4.000 RON). Evident, am atacat in instanta decizia de desfacerea a contractului de munca, am castigat, dar dupa aceea ar fi trebuit sa atac in contencios HCL de desfiintare a aparatului permanent. Bataie de cap, tinand cont ca in paralel mai aveam trei contracte de munca la societati private. Revenind la intrebare, contractul dvs de munca e pe durata nedeterminata, deci, nu are nici o legatura cu mandatul consiliului local. Singurii care sunt angajati pe durata de maxim patru ani (durata mandatului de primar) sunt consilierii personali ai primarului, conform legii 215/2001. Parerea mea e sa nu va faceti griji si in ultima instanta sa-i actionati in judecata. Presupun ca stiti ca o imputernicire de reprezentare in instanta a consiliului local e valabila doar cu semnatura presedintelui de sedinta. Puteti specula lucrul asta. Succes(uri)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca al consilierului juridic din cadrul consiliului local dbug dbug Cine are drept de semnatura pe contractul de munca pe perioada nedeterminata al consilierului juridic din cadrul aparatului permanent al consiliului local? ... (vezi toată discuția)
Stabilire vechime in specialitatea studiilor mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 In cazul in care o persoana cu studii juridice, este angajata in functia de consilier al primarului, sau in cadrul aparatului permanent al consiliului local, ( ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post jurist primarie nastro nastro Postul de jurist in cadrul unei primarii unde eram incadrat ca si personal contractual a fost desfiintat prin aprobarea noii organigrame in sedinta consiliului ... (vezi toată discuția)