avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce se intampla cu art. 6 din Legea 241/2005
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce se intampla cu art. 6 din Legea 241/2005

Va adresez rugamintea sa-mi spuneţi daca retinerea de către angajator a contributiilor sociale datorate de angajat si nevirarea lor la bugete mai constituie fapta penala. Intreb aceasta deoarece in luna mai 2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 6 din Legea 241/2005. Ce inseamna asta? Că acum patronii au voie să ne fure nestingheriţi contribuţiile? Eu doream sa fac plângere penala împotriva angajatorului meu, care retine de ani de zile aceste contributii si nu le vireaza la bugete. Ce mai pot face acum? Mai pot face aceasta plângere penală? Dacă da, în baza căror prevederi legale? Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 13:51, 5 Iulie 2015
[ link extern ]

A fost redactata si motivarea deciziei CCR.
Probabil ca legislativul va intervenii in modificarea articolului cu pricina ridicandu-l la nivelul exigentelor constitutionale.
Da, am văzut motivarea, dar ceea ce simt eu pe pielea mea este ca interpretarea acestei decizii de catre unii patroni este că... s-a dat liber la insusirea de catre unii patroni (cei certati cu legea) a sumelor aferente contributiilor retinute de la angajati. Mie şi colegilor mei ni se reţin lunar banii pentru pensii şi sănătate din salariu, iar aceste sume nu se vireaza (asa cum ar trebui) la buget, ci iau alte destinaţii, iar patronul/administratorul firmei, după decizia CCR ne râde în faţă şi ne spune că asta e, acum nu mai poate păţi nimic... Ba mai mult, a început să ne ameninţe şi bate cu pumnul în masă că nu are nimic de discutat cu angajaţii şi că dacă nu ne convine putem pleca... Deci acesta este efectul la firma unde lucrez... Cine va răspunde acum de banii care ne-au fost reţinuţi şi care nu au fost viraţi de ani de zile la buget???
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
elenagabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri legate de o decizie a curţii constituţionale elenagabi elenagabi Vă rog să mă ajutaţi cu o clarificare în următoarea problemă. Administratorul firmei la care lucrez nu a plătit de ani de zile contribuţiile sociale ... (vezi toată discuția)
Asigurari neplatite - verificarea angajatorului, consecinte adrianantn adrianantn Buna seara, Lucrez de 8 ani in cadrul unei companii, iar de cateva zile am aflat ca din luna august nu ar mai fi fost platite asigurarile de catre ... (vezi toată discuția)
Decizie ccr in materie penala lucianbucur lucianbucur Decizia Curtii: Într-o altă decizie, CCR a hotărât cu majoritate de voturi că un articol al legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale ... (vezi toată discuția)