avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de nastere. Cum pot obtine certificatul de nastere?

Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de nastere, pt obtinerea pasaportului sau buletinului provizoriu? Ultimul pasaport mi-a fost eliberat in 2007 la Timisoara, unde m-am nascut, dar acum n-am nici un act romanesc la mine, ci doar o declaratie a consulului maghiar,ca sint stabilit in Ungaria, din 1989. Per moment nu mai stiu ce sa fac, deoarece politia m-a trimis la cei de la pasapoarte, i-ar cei de la pasapoarte m-au trimis dupa certificat, insa cei de la certificat spun ca nu-mi pot da certificatul fara buletin s-au pasaport, ori alt document. Ce pot face, caci acum nu pot trece nici granita, legal nu pot lucra nici unde, si astfel sint blocat in Romania de vreo 20 zile, sint nevoit sa cersesc? Care este solutia pt mine, cum pot obtine cat mai repede certificatul de nastere? Mentionez ca am ma-i primit o declaratie de luare in spatiu si o adeverinta de la pooitia din comuna Dobresti, judetul bihor, cu care as fi vrut sa-mi fac un buletin provizoriu, dar la starea civila in municipiul Beius cererea mi-a fost respinsa, deoarece figurez in evidenta populatiei ca cetatea roman stabilit in strainatate (cu domiciliu in ungaria). Consulatur Maghiar nu mi-a eliberat pasaportul temporar maghiar spunand ca eu n-am cetatenia maghiara. Va rog sa ma ajutati, caci sint blocat aici, n-am venit, fara acte sint nevoit sa cersesc. Multumesc frumos.

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Aveti dovada ca au fost furate documentele dvs de identitate ?
Daca detineti document justificativ solicitati oficial la servicul de stare civila responsabil ultimului dvs domiciliu sau in localitatea unde a fost declarata nasterea dvs ,eliberarea de certificat de nastere
Si acum unde sunteti, in Ungaria sau in Romania? Ca pomeniti de o adeverinta de la pol. Beius, in Romania ati ramas fara acte?
Daca sunteti in Ungaria, puteti veni in Romania cu titlu de calatorie eliberat de consulatul roman.

Care e ultimul dvs. loc de domiciliu in Romania, in Timisoara?

ynocentta, fara carte de identitate provizorie nu are cum sa ceara certificat de nastere.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
Ares-3, moderator
Ce intelegeti prin document justificativ? Eu am declarat la politia din Dobresti-Romania furtul actelor in 2015.06.18, dar politistul n-a vrut sa ma creada, si astfel n-am putut sa obtin o adeverinta de la politie ca mi-au furat actele. Politistul mi-a spus ca sa spun ca le-am pierdut, ca-ci si asa imi vor face cartea de identitate provizorie. Ce puteam face, nu puteam sili politia sa-mi dea o hartie despre furt, daca ei nu voiau sa-mi dea? Multumesc raspunsurile.

Sunt in Romania, la Dobresti-Bihor

[Folositi butonul Editeaza daca doriti sa completati un mesaj timp de 30 de minute de la publicare, multumesc]

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
Ares-3, moderator
V-a crezut politistul dar n-a vrut sa isi ia de lucru insa intr-adevar puteati spune ca le-ati pierdut fara sa aveti vreo problema (de ex. amenda).

Carte de identitate provizorie puteti obtine de la ultimul loc de domiciliu din tara, mergeti cu un document cu poza (diploma de studii, permis de conducere etc.) si ce scrie aici:
[ link extern ]

Apoi mergeti la Starea civila de la locul nasterii (Timisoara) pentru ca il primiti foarte repede; faceti cerere pentru un nou certificat de nastere:
[ link extern ]

Cu CI provizorie si certificat de nastere va puteti face si pasaport CRDS.
Este in RO.

sint blocat in Romania de vreo 20 zile


Eu nu inteleg cum ati ramas fara certificat de nastere! Umblati cu el permanent asupra dvoastra?

Alte discuții în legătură

Cetatean cu dubla cetatenie pierdut acte corinalzr corinalzr Buna ziua, in urma cu 2 zile am pierdut toate actele ( CI, permis, atestat, certificat de nastere), CI eliberata de statul maghiar, cardurile bancare ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)