avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proces cu casa de pensii - executarea sentintei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proces cu casa de pensii - executarea sentintei

Mama a castigat la tribunal procesul cu casa de pensii (prin care a cerut recunoastrea sumelor primite in acord, premii, precum si corectarea unor venituri mentionate in buletinul de calcul deoarece nu erau in concordanta cu sumele mentionate in carnetul de munca).
Sentinta mentioneaza:
1) anuleaza deciziile de pensii emise in baza OUG 4/2005 si OUG 19/2007 si obliga casa de pensii sa emita decizii revizuite conform acelorasi OUG 4/2005 si OUG 19/2007 tinand cont de salariile corecte din cartea de munca. SI in plus obliga casa de pensii sa mai emita inca o decizie care sa ia in calcul sumele primite in acord si premii, de la data cererii initiale adresata de mama mea casei de pensii(2011).
2) s-a dat cu apel in termen de 30 zile de la comunicare
3) obliga casa de pensii sa plateasca cheltuielile de judecata


Intrebari:
1) Mama a primit o singura decizie - scrie pe ea conform Sentintei civile nr..../2015 si in baza legii 263/2010.
Este corect ? Nu trebuia sa primeasca trei decizii - dupa cum a precizat tribunalul in sentinta?

2) la aproximativ 2 saptamani dupa comunicarea sentintei primim decizia emisa de casa de pensii in baza legii 263 pe 2010. De asemenea dupa inca o saptamana mama primeste un talon gri cu drepturile restante.
Cum putem stabili daca au fost calculate corect ? Nu am primit si buletinul de calcul impreuna cu decizia iar termenul de contestare al acesteia este de 30 zile!

3) Primirea deciziei de la casa de pensii inseamna ca au renuntat la apel?

4)Cum putem stii daca cheltuielile de judecata au fost sau nu incluse in banutii primiti impreuna cu talonul de pensie gri?
Daca nu au fost incluse si cheltuielile de judecata ce trebuie sa facem pt a le recupera efectiv de la casa de pensii ?

Va multumesc.





Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:42, 23 Iulie 2015
Solicitati in scris cu nr. de inregistrare/ data la CSP sa va trimita buletinele de calcul care au stat la baza deciziilor emise.
Avand deciziile si breviarele de calcul plus hotararea instantei de judecata, puteti cere o consultatie contracost unui expert tehnic judiciar in specialitatea pensii si asigurari sociale, consultand lista de la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul din judetul dvs. sau puteti da clik pe butonul verde din susul paginii - Cere oferta de servicii in Bursa de servicii Avocatnet.ro Veti primi mai multe oferte de pret si o puteti alege pe cea convenabila dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau nu ? cei ... luk2011 luk2011 Cum pot afla daca o pensie a fost calculata gresit sau NU ? Cei cărora le-au fost calculate greșit pensiile își vor putea recupera banii fără a mai ... (vezi toată discuția)
Doua decizii de pensie care se contrazic marinescuion marinescuion Buna ziua! Mi- a fost recalculata pensia dupa ce am mai lucrat un an. Mi s-a dat o pensie mai mica si nu mai mare asa cum presupuneam. Se pare ca s-a gresit ... (vezi toată discuția)
Cat poate fi taiata pensia in caz de calculare gresita? orangeman29 orangeman29 Buna ziua mama mea avea pana acum o luna o pensie de aproximativ 1400 lei.La sfarsitul lunii decembrie a primit o instiintare ca pensia i-a fost calculata ... (vezi toată discuția)