avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general distribuire profit pe dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

distribuire profit pe dividende

Buna ziua,

Am in balanta profit nerepartizat din anii anteriori (platitor de impozit pe profit), iar in 2014 am pierdere contabila (microintreprindere).AGA a decis acoperirea pierderii din profitul anilor anteriori la data depunerii bilantului.
Acum se doreste distribuirea profitului anterior pe dividende.
Pot face o noua hotarare AGA prin care sa acopar intai pierderea din 2014 si doar diferenta sa o distribui pe dividende?Sau acum sunt obligata sa acopar pierderea din 2014 doar din profiturile viitoare?

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat / pierdere neacoperita florip florip In conditiile in care in contul 1171 avem profit nerepartizat aferent anului 2014 dar si pierdere contabila neacoperita aferenta anilor 2015 si 2016, se ... (vezi toată discuția)
Dividende lylyan lylyan Buna ziua O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma? Multumesc (vezi toată discuția)