avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende

Buna ziua
O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 18:08, 2 Aprilie 2012
eu va recomand sa lasati profitul nerepartizat cu excetia constituiri rezervei legale, are profit dar daca nu are lichiditati financiare nu merita sa le repartizati pe dividente.Poate oricand in cursul anului in baza hotararii AGA sa distribuie ce suma vrea pe dividente dar sa mentioneze din ce an fac parte. Degeaba are in balanta creante de incasat ca de regula nu le mai incaseaza , daca distribuiti pe dividente si platiti impozitul in urma prescrierii se reface rezultatul si taxa ramane platita la stat.LEGEA prevede optional repartizare nu e obligatoriu .
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
olden, utilizator
Societatea este echilibrata, nu am spus ca are creante pe care nu le mai incaseaza. Dimpotriva, patronul vrea sa beneficieze fara probleme de aceasta suma, atata tot.
Sa inteleg ca nu este un procent din profit ci se poate distribui oricat?
Multumesc
Puteti distribui intregul profit pe dividende. La fel de legal este sa lasati si profitul nerepartizat, iar cand patronul doreste sa ii se plateasca dividende, prin hotarare AGA, sa faceti distribuirea dividendelor pe ce suma doreste din profit.
jade_0923 a scris:

Puteti distribui intregul profit pe dividende. La fel de legal este sa lasati si profitul nerepartizat, iar cand patronul doreste sa ii se plateasca dividende, prin hotarare AGA, sa faceti distribuirea dividendelor pe ce suma doreste din profit.


Aceasta doar in cazul in care rezerva legala este deja constituita in intregime si nu aveti anterior pierdere, daca in trecut ati avut pierdere, se recupereaza intai pierderea si doar ceea ce ramane puteti repartiza pe dividende.
Bine-nteles! Nu am vorbit despre acest aspect pentru ca am banuit , din intrebarea adresata, ca doamna nu are pierderi contabile de acoperit, rezerva legala fiind deja constituita.

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Dividende BICOS BICOS Pot repartiza acum, la iulie 2012, pe dividende ,o suma din rezerve?profitul anului 2011 l-am repartizat pe rezerve.Va rog , daca se poate sa-mi spuneti care ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)