avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals

vreau sa stiu daca inscrisuri false intr-un carnet de marinar la ce pedeapsa se ajunge cfm.noului cod penal si deasemenea ce pedeapsa este pt.cel care a uzat de fals fara a prejudicia pe cineva material ci numai pt.a putea urma niste s-cursuri specifice meseriei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 10 Iulie 2015
Codul penal
art. 320 - Falsul material în înscrisuri oficiale
(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Falsul prevăzut în alin. (1), săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.
(4) Tentativa se pedepseşte.

Art. 323-Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals haliciioan haliciioan ce pedeapsa pot primi pentru ca am dat un permis de conducere pierdut si am facut altul fals (vezi toată discuția)
Fals in legitimatie de calatori henrik henrik Buna ziua, as dori informatii in vedere la uzul al unei legitimatiei de calatori falsificat,care sunt pedepsele pentru asa ceva ? va multumesc pentru ajutor (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)